Opgave 4

Overblik

I Opgave 4 har du tre forskellige opgaver at vælge imellem.

For det første kan du skrive et analytical essay, som har fokus på tekstanalyse. Det skifter fra år til år, om denne opgave handler om en short story eller om non-fiction, så det er en god idé at træne analyse af begge teksttyper.

For det andet kan du vælge at skrive et argumentative essay, hvor du skal redegøre for og diskutere et emne ud fra en række kilder. Emnet har ofte relation til moderne teknologi og de dilemmaer, som den kan skabe. 

For det tredje kan du vælge at skrive et manuscript for a speech. Opgaven er baseret på de samme kildetekster som argumentative essay-opgaven i samme eksamenssæt, men speech-opgaven stiller lidt større krav til din kreativitet, da du fx selv skal finde på afsender- og modtagerforhold og omstændigheder for talen, som skal fremgå af din tekst. 

Du kan læse vores detaljerede vejledninger til de tre genrer her:

Uanset hvilken opgavetype du vælger, kan det være nyttigt at læse vores oversigt over nyttige ord og vendinger til skriftlig eksamen. 

Analytical essay om short story

Opgaveformuleringen beder dig altid om at analysere og fortolke din short story (analyse and interpret), når denne genre optræder i a...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind