Podcast

Her kan du høre en podcast om Harald Herdals digt ”Det frugtbare Had”. Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke digtet.

Du kan høre mere om:

00:00 Litteraturhistorisk sammenhæng

01:25 Komposition

01:50 Analyse af strofe 1-2

06:14 Analyse af strofe 3-5

12:50 Analyse af strofe 6-8

20:30 Fortolkning og tema

Du lytter til Birgitte (cand.mag i Dansk og Engelsk) og Line (cand.mag i Dansk og Engelsk). Signe er vært for podcasten.

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om ”Det frugtbare Had”, som er et digt af Harald Herdal fra 1937, og det er Birgitte og Line, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om digtet. Line, kan du lige starte med at opridse konteksten for digtet for os, eller hvad det er for et digt, vi har at gøre med? 

Ja, det er meget godt, som du siger, at kende til konteksten for at forstå digtet. Harald Herdal er en digter, vi typisk forbinder med den litteraturhistoriske periode, der hedder socialrealismen. 

Den periode vokser ud af en tid, hvor der er stor arbejdsløshed, hvor vilkårene for især arbejdsløse, arbejderklassen og underklassen er rigtig dårligt. Det er ligesom inden vi virkelig får stablet velfærdsstaten på benene her i Danmark.  Det er den kontekst, som digtet skrives i, altså en form for desperat tid. En tid med stor fattigdom, stor arbejdsløshed.

Det kan være godt at vide for at forstå, hvad det er for et had, det her lyriske jeg så beskriver i digtet, og hvad er det for en tid, det lyriske jeg husker tilbage på. For det er ligesom det, der er, hvad kan man sige, kernen i digtet. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind