Podcast

Her kan du lytte til podcasten om "Den standhaftige Tinsoldat" af H.C. Andersen. I podcasten får du hjælp til at analysere, fortolke og perspektivere eventyret.

Du kan blandt andet høre mere om:

00:00 Resumé

02:55 Genre og komposition

06:20 Personer og miljø

12:15 Sproglige virkemidler

15:00 Fortolkning og tema

19:05 Perspektivering

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Line (cand.mag i Dansk og Engelsk)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om ”Den standhaftige Tinsoldat”, som er et eventyr af H.C. Andersen fra 1838, og det er Kasper og Line, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om eventyret. 

Line, kan du ikke lige starte kort starte med at introducere eventyret for os? 

Jo, ”Den standhaftige Tinsoldat”, det er det, der hedder et tingseventyr. Det er en bestemt genre af eventyr, hvor vi følger nogle ting, som bliver besjælet. Det vil sige, de får menneskelige egenskaber, og i ”Den standhaftige Tinsoldat” er det legetøj og andre ting inde i det her hjem, der bliver besjælet, altså bliver levende.

Helt kort er handlingen den, at vi møder en legetøjstinsoldat, som bliver pakket ud og forelsker sig i en danserinde af papir, der står henne på et bord. Men der går ikke ret lang tid, så bliver den her tinsoldat placeret i et vindue og ryger ud ad vinduet fra tredje sal og rammer jorden. 

Selvom nogen fra familien løber ned og leder efter den, så finder de ikke den her tinsoldat. Derefter kommer han så på sådan et lille eventyr uden for hjemmet. Først så begynder det at regne, og der kommer nogle drenge løbende forbi. Nogle gadedrenge, som synes, det kunne være sjovt at putte en båd, så han bliver placeret i en båd. 

Og så sejler han ellers afsted hen af rendestenen, og han kommer så under et rendestensbrædt, som er et bræt, man har lagt på rendesten for at kunne køre over det og gå over det. Dernede der møder han så en vandrotte, som mener, han skal vise pas. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind