Personer

Her kan du få hjælp til at lave karakteristik af de to medvirkende i Den stærkeste

Udover de to hovedpersoner medvirker en servitrice, som serverer chokolade til Fru X. Servitricen er en statist, som ikke er med i selve handlingen.

 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra personkarakteristikkerne:

Hun projicerer sine egne svagheder ud på Frk. Y

En projektion betyder, at man ubevist tillægger andre nogle af de egenskaber eller følelser, man selv har, men som man ikke selv kan indse eller ikke vil stå ved. Fru X gør brug af denne forsvarsmekanisme, og derfor bliver hendes karakteristik af Frk. Y flere steder i virkeligheden en karakteristik af hende selv. 

Det til eksempel tydeligt, at det handler om hende selv, da hun beskylder Frk. Y for at leve højt på andres ulykke:

…og du læser i dine aviser for at se, om der går noget skævt, om nogen kommer i ulykke, om nogen bliver fyret fra teatret.

Vi får nemlig senere at vide, at Fru X har fremmet sin egen karriere ved at få Frk. Y fyret fra teateret. Projektionen bliver også tydelig, da forholdet mellem Bob og Frk. Y er blevet afsløret: 

For jeg ved, du er ulykkelig – ulykkelig som en såret og ond, fordi du er såret.

Her lægger Fru X tydeligt sine egne følelser i situationen over på Frk. Y. Hun erklærer videre, at Frk. Y blev den lille, og at hun derfor har ondt af hende. 

du blev trods alt den lille – ja det der med Bob tager jeg mig ikke af – hvad betyder det egentlig

Hele samtalen peger imidlertid på, at det er Fru X, der er taberen. Hun har en mand, der har forsøgt at lave hende om, så hun kunne ligne Frk. Y, men Fru X erklærer alligevel, at det er Frk. Y, der er den lille af de to. På den måde kommer Fru X indirekte til at afsløre sig selv gennem sin enetale.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind