P1 Ping Pong

I opgaveformuleringen hedder det, at du skal “inddrage et eller flere af udsagnene fra P1 Ping Pong” i din reflekterende artikel. Det er oplagt at bruge udsagnene som udgangspunkt for at reflektere over opgavens emne om, hvad der skaber den gode fortælling. 

For at give et overblik og hjælpe med forståelsen får du først et resumé af radioudsendelsen. Derefter ser vi nærmere på udsagn, du kan bruge til refleksion i din opgave. Det vil sige, at vi finder de vigtige udsagn, som har at gøre med emnet om den gode fortælling. Og vi giver inspiration til, hvordan du kan bruge de forskellige udsagn som springbræt til at undersøge, hvad der skaber den gode fortælling.

Uddrag fra opgavehjælpen

Skal den gode fortælling rykke ved noget indeni modtageren?

Et andet vigtigt kendetegn ved den gode historie er, ifølge Molly Stensgaard, at den skal bevæge noget indeni modtageren. Det medrivende og overraskende skal gøre, at fortællingen på en eller anden måde rykker noget indeni modtageren: 

“[...] jeg synes, en god historie for mig er noget, der rykker ved noget i mig. Og nogle gange så tror jeg, folk tænker ‘åh, så er det sådan noget ubehageligt, eller så skal man rystes i sin grundvold’. At få rykket noget i sig kan jo være mange ting. Det kan også være en lillebitte forståelse for noget eller nogen, man ikke har haft før, eller en humoristisk indgang til noget, der er svært. Det kan være enormt mange forskellige ting.” (2:45-3:10)

Til refleksion:

I din opgave kan du reflektere over, om Stensgaard har ret i, at den gode fortælling rykker noget indeni modtageren. Er det fx ikke en god fortælling, hvis den bare underholder modtageren uden at skabe eftertanke eller rykke noget? Og har den gode fortælling altid en større funktion end ren underholdning ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind