[3]

Delopgave C: Nationalisme og identitet | Samf A

Her finder du vores opgavehjælp til delopgave C: Nationalisme og identitet fra eksamenssættet ”Europæiske udfordringer”. Eksamenssættet blev brugt ved skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 29 maj 2015. Opgavehjælpen består af tre dele:

Første del består af tre kapitler, der hjælper dig med at besvare spørgsmål 2, som er et sammenligningsspørgsmål. Kapitlet ”Spørgsmål 2” hjælper dig med at forstå selve spørgsmålet. Vi ridser op, hvad du skal huske inden du går i gang, og forklarer de centrale begreber, der er nødvendige at forstå for at kunne besvare spørgsmålet. I ”Forstå bilagene” bliver spørgsmålets tre bilag gennemgået. Vi forklarer de begreber, du skal kende og hjælper dig med at styre uden om misforståelser. I kapitlet ”Hjælp til at besvare spørgsmål 2” giver vi dig et forslag til, hvordan du kan strukturere din sammenligning. Vi kommer ind på, hvordan du kan tage udgangspunkt i bilagene og giver idéer til, hvad du kan komme ind på i sammenligningen.

Anden del består ligeledes af tre kapitler. Kapitlerne hjælper dig med at besvare spørgsmål 3, som er et diskussionsspørgsmål. Kapitlet ”Spørgsmål 3” hjælper dig med at forstå selve spørgsmålet. Vi ridser op, hvad du skal huske inden du går i gang, og forklarer de centrale begreber, som er nødvendige at forstå for at kunne besvare spørgsmålet. I ”Forstå bilaget” bliver spørgsmålets bilag gennemgået, og du får tips til, hvordan du får mest ud af bilaget. I kapitlet ”Hjælp til at besvare spørgsmål 3” kommer vi med idéer til, hvilken sociologisk teori du kan bruge til din diskussion. Derudover giver vi dig et forslag til, hvordan du kan strukturere din diskussion. Vi kommer ind på, hvordan du kan tage udgangspunkt i bilaget og giver idéer til, hvilke pointer du kan bruge i din diskussion.

Tredje del består af Studienets egen besvarelse af delopgave C. Her kan du se vores anbefalinger i praksis og drage inspiration til din egen besvarelse.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave C: Nationalisme og identitet | Samf A

[3]
Bedømmelser
  • 28-02-2024
    Givet af 3.g'er på STX
  • 24-03-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 06-10-2020
    Givet af 3.g'er på STX