Delopgave A: Fælles politisk projekt?

Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave A: Fælles politisk projekt? fra eksamenssættet “Socialt ansvar”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 5 december 2019.

Opgaveformuleringerne lyder:

2. Sammenlign de syn på socialisme, som kommer til udtryk i bilag A1, A2 og A3. I sammenligningen skal du anvende viden om socialisme og socialdemokratisme.

3. Du er politisk rådgiver for Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen. Skriv et notat til Mette Frederiksen, som sætter hende i stand til at argumentere for en strategi, som kan skabe flertal for at få gennemført mest mulig socialdemokratisk politik. Notatet skal tage udgangspunkt i bilag A4 og A5, og du skal anvende viden om partiadfærd.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 2

Frederiksen mener modsat Dyhr og Dragsted, at det socialistiske samfund er opnået med udbygningen af velfærdsstaten. Hun har derfor fokus på at bevare og justere velfærdsstaten fremfor grundlæggende forandringer. Frederiksen nævner, at velfærdsstaten er udfordret af, at der ikke er nok i arbejde. Hun ønsker derfor at flere skal i arbejde eller i gang med en uddannelse...

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 3

Venstre vil sandsynligvis kræve at være en del af regeringen, da Venstre har næsten lige så mange stemmer som Socialdemokratiet. Historisk set er Venstre også et regeringsbærendeparti fremfor et støtteparti. Eftersom Venstre skal være en del af regeringen, så vil Venstre også have indflydelse på den førte politik. Og det kan blive et problem for Socialdemokratiet... 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave A: Fælles politisk projekt?

[1]
Bedømmelser
  • 04-05-2021
    Givet af 2.g'er på STX