[0]

De evige tre

Her får du hjælp til at analysere, fortolke og perspektivere digtet ”De evige tre“. Digtet er skrevet af Tove Ditlevsen i 1942 og udgivet i Lille Verden.

Digtet handler om en kvinde, der er splittet mellem to mænd. Hun er forelsket i den ene af mændene, som hun har et kort og intenst forhold til. Den anden mand er stabil og elsker hende, men hun gengælder ikke kærligheden.

Du får først et resumé af digtet. Derefter kan du bruges vores arbejdsspørgsmål til at komme godt i gang med din analyse. Så gennemgår vi de vigtigste elementer, som du bør have med i analysen. Til sidst får du hjælp til at fortolke og perspektivere digtet.

Her kan du læse vores generelle råd om brugen af analysehjælp.

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Digtets fortæller er et lyrisk jeg. Det er en kvinde, der fortæller om sine tanker og følelser. Det lyriske jeg taler om et dilemma i sit kærlighedsliv, hvor hun føler sig splittet mellem to forskellige mænd:

Der er to mænd i verden, der
bestandig krydser min vej
den ene er ham jeg elsker
den anden elsker mig

Hendes problem er, at hun elsker den ene mand, men ikke får gengældt kærligheden. Omvendt elsker hun ikke den anden mand, som til gengæld elsker hende: 

Den ene er i en natlig drøm
der bor i mit mørke sind
den anden står ved mit hjertes dør
jeg lukker ham aldrig ind

Hun er altså fanget i en håbløs situation. Manden, hun elsker, kan hun kun drømme om. Manden, der elsker hende, er hun ikke interesseret i. Mændene optræder skiftevis i digtets midterste storfer. Først to verselinjer om den ene, derefter to verselinjer om den anden. Dermed bliver det tydeligt, at de to mænd er modsætninger.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

De evige tre

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.