Opgave 3. Produktion af yoghurt

Indhold

1.

Forklar hvorfor man anvender højpasteuriseret mælk til produktion af yoghurt.

Man bruger højpasteuriseret mælk for at undgå at forurene sin yoghurt med andre mikroorganismer end de ønskede.

 

2.

Giv en mulig forklaring på resultaterne vist i figur 2.

Af figur 2 kan man se at mælken starter med at have pH 6,5 og under syrningen falder pH’en til 4,5. Vi ser at syrningen som sådan ikke er temperatur-afhængig, altså at vi når den samme pH i sidste ende, men at kinetikken er temperaturafhængig. Kemiske processer sker hurtigere ved højere temperatur, derfor sker syrningen også hurtigere ved højere temperaturer.

 

3.

Beregn stofmængdekoncentrationen af mælkesyre i en vandig opløsning med en pH-værdi på 2,46.

Der ses bort fra vands autoprotolyse, da den er så lille,...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind