Assignments 1-3 | STX Engelsk A | 27. maj 2019

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Assignments 1-3 fra den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 27. maj 2019

Den første opgave handler om aktiv og passiv. Du får et kort tekststykke og skal finde to aktive sætninger og tre passive sætninger. Herefter skal du kort forklare reglerne for dannelse af aktiv og passiv. Vi hjælper dig med at genkende de to former, og vi giver dig gode råd til at forklare forskellen på dem. 

Den anden opgave er også baseret på et kort tekstuddrag, og består af tre underopgaver. Først skal du bestemme tiden på syv verballed og skrive en forklaring på, hvorfor det ene verballed står i udvidet tid. Derefter skal du kategorisere fem konjunktioner efter, om de er sideordnende eller underordnende. Til sidst skal du forklare forskellen på to eksempler på apostrof-genitiv. Vi giver dig gode råd til at besvare alle tre underopgaver. 

Den tredje opgave tager udgangspunkt i en kampagnevideo fra Brexit-valgkampen i Storbritannien, hvor tidligere premierminister Gordon Brown argumenterer for, at Storbritannien skal blive i EU. Du skal lytte til videoen og udvælge syv modsætningspar, som skal skrives ned.  Vi rådgiver dig om, hvilke ord der kan være relevante at vælge ud. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de tre opgaver selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Assignments 1-3 på STX A i vores Vejledning til Delprøve 1.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Assignments 1-3 | STX Engelsk A | 27. maj 2019

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.