Hvad er en opinionsartikel?

En opinionsartikel skal overbevise modtageren om et synspunkt

En opinionsartikel er en form for debatindlæg. Det vil sige, at afsenderen bag en opinionsartikel har en intention om at overbevise modtageren om et synspunkt. Derfor vil artiklen typisk gøre brug af retoriske virkemidler, appelformer og argumentation, som skal hjælpe med at gøre teksten så overbevisende som muligt.

Den typiske opinionsartikel handler om en aktuel debat, som allerede fylder i medierne og i samtiden. En opinionsartikel kan også være skrevet som direkte svar på et andet debatindlæg, eller som direkte reaktion på en nyhedshistorie.

En opinionsartikel er skrevet af en journalist på en avis

Opinionsartikler er normalt udgivet i en avis og skrevet af en af avisens journalister. Dermed adskiller de sig fra kronikker, som normalt ikke er skrevet af en person tilknyttet avisen.

Selvom opinionsartiklen er skrevet af en journalist tilknyttet avisen, er det normalt kun journalisten selv, der står som afsender af artiklen. Det vil sige, at en opinionsartikel ikke nødvendigvis repræsenterer avisens officielle holdning til det relevante emne. Dermed adskiller den sig fra en leder, hvor hele...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind