Styrketræningsprogram til Volleball i Idræt

 • HTX 2. år
 • Idræt B
 • 12
 • 3
 • 891
 • PDF

Styrketræningsprogram til Volleball i Idræt

Stryketræningsprogram som primært er fokuseret på volleyball.

Formål:
Dette program er tilegnet folk som har volleyball som deres hovedsport. Planen med dette program er at styrke de mest brugte muskler i denne sportsgren som hop og slag, hvor der også i mindre grad vil blive brugt muskler i ryg, nakke, balle osv., så vi også kommer rundt omkring i hele kroppen. Træningsmængden er taget i forhold til en i god form med forholdsvis højt forbrug af muskler som mave, læg, lår, triceps og biceps.

Indhold

Formål
Program
20 almindelige mavebøjning:
20 skrå mavebøjninger:
20 mavebøjninger for nedre mavemuskler
1 minuts planke:
20 lunges (udfaldsskridt):
20 squathop
20 armstrækkere med armene i skulderbredde:
10 armstrækkere med armene placeret smalt:
20 almindelig rygbøjning:
20 diagonalløft
20 lægøvelser:
Styrketræningskategori:
Konklusion

Uddrag

Program:
Jeg vil gennemgå de enkelte øvelser stepvis med en form for øvelses vejledning. Til slut vil jeg runde af med gentagelserne og hvilket styrketræningskategori man kan sætte den ind under. Der vil så vidt muligt følge billeder med til hver øvelse.

Inden øvelserne vil det være en god idé, at løbe en stille og rolig tur på omkring 10-15 minutter med små spurt stationer.

20 almindelige mavebøjning: Denne øvelse er en af de mere simple og normale. Læg dig på ryggen og buk dine knæ så de cirka er vinkelret, mens dine fødder placeres solidt på jorden. Dernæst trækker du din brystkasse op mod dine knæ og tilbage igen. Dette gentages 20 gange.

Det styrker dine mavemuskler.

20 skrå mavebøjninger: Samme udgangspunkt som de almindelige mavebøjninger, hvor du i stedet for dine bevægelser op mod knæene nu skiftevis langs jorden rører dine fødder med dine hænder. Dette gentages 20 gange.
Det styrker dine skrå mavemuskler

20 mavebøjninger for nedre mavemuskler: Du ligger dig ned på ryggen som en vandret pind. Dernæst løfter... Køb adgang for at læse mere

Styrketræningsprogram til Volleball i Idræt

[1]
Bedømmelser
 • 17-12-2012
  Givet af Studerende på 3. år
  Det er bare en rigtig god opgave!