SRP om The Rocky Horror Picture Show i Musik og Engelsk

  • STX 3.g
  • SRP (Musik A, Engelsk A)
  • 10
  • 30
  • 9776
  • PDF

SRP om The Rocky Horror Picture Show i Musik og Engelsk

SRP'et belyser genren science-fiction, og jeg foretager en analyse af to numre fra Rocky Horror Picture Show: "Time Warp" og "Dammit Janet", samt en analyse af hvordan kønsroller fremstilles. Herudover undersøger jeg utopi-dystopi fremstillingen og giver personkarakteristikker og personernes seksuelle udvikling og en miljøanalyse. Til sidst diskuteres det hvor vidt science-ficiton genren kommer til udtryk i musicalen.

Faget Musik A blev brugt til at belyse de to musiknumre med henblik på musikalske virkemidler og Engelsk A blev brugt til at se på filmen og dennes fremstilling af karakterene og genren science-fiction.

Tilsammen gav de to fag et billede af hvordan genren kom til udtryk i filmen, både i form af en musical og også som handling.

Studienets kommentar

Abstract og indholdsfortegnelse er ikke med i denne version.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning
1. Genren science fiction
1.1 Definition
1.2 Utopi og dystopi
1.3 Temaer
2. Filmen The Rocky Horror Picture Show
2.1 Miljøet
2.2 Personerne
2.3 Seksuelle udvikling
2.4 Frank'n'furters utopi
3. Musisk analyse af to numre
3.1 Analyse af Time Warp
3.2 Analyse af sangen Damn it, Janet
- Funktion
- Struktur
4. The Rocky Horror Picture Shows science fiction univers
5. Konklusion
6. Litteraturliste
7. Bilag
7.3 Bilag 3: Floor Show
7.4 Bilag 4: Don't dream it – Be it
7.5 Bilag 5: I'm going home
7.6 Bilag 6: Superheroes
7.7 Bilag 7 – Science fiction
7.8 Bilag 8 - Den harmoniske trekant (Tegnet fra kilde 1)

Uddrag

Indledning

Med sine mange skøre og bizarre elementer kan The Rocky Horror Picture Show godt betragtes som en musical ud over det sædvanlige. Med sine b-films parodier, ørehængende melodier, fede danse og vovede kostumer har denne film opnået kult status næsten overalt hvor den er blevet opført. Musicalen benytter sig af emner der ikke er helt realistiske og leder tankerne hen på science fiction genren, hvor fortællinger som f.eks. den berømte og uhyggelige historie om Frankensteins monster (1818), eller den komiske film The Hitchhikers Guide To The Galaxy (2005) hvor der både præsenteres hurtige rumskibe og store, klamme rumvæsner. Men hvilke elementer er det egentlig helt præcis der sætter The Rocky Horror Picture show i samme kategori som disse andre vidt forskellige fortællinger?
Hele universet, der præsenteres i historien, er fyldt med skæve personligheder og dramatiske effekter der tilsammen giver et helt nyt syn på forskellige og mere vovede former for seksualitet. Idéen om at være fuldstændig opslugt af lyst og gøre hvad man vil er en tanke der tiltrækker mange og denne tanke udleves i den grad i The Rocky Horror Picture Show. Dog vendes mønten om og der vises en dyster bagside, hvor denne tankegang er en trussel imod det eksisterende samfund og fører til mord, jalousi og hjertesorger.
Men hvordan passer hele idéen om denne nye lyst prægede tankegang ind i en verden som for os modtagere er let genkendelig? Og hvordan påvirkes historiens hovedpersoner af denne tankegang? Leder denne tankegang til en utopi eller til en dystopi? For at kunne diskutere hvordan science fiction genren kommer til udtryk i musicalen er det nødvendigt at forstå, hvad genren egentlig indeholder og derefter se på hvordan musicalen behandler genren igennem en filmisk og musikalsk analyse. Til sidst vurderes og diskuteres det hvorvidt science fiction genren kommer til udtryk i musicalen.

1. Genren science fiction

I dette afsnit vil opgaven forsøge at definere specielle og fælles træk ved genren science fiction.

1.1 Definition
Det kan være svært at sætte genren science fiction i bås. Mange ville tænke på klassiske science fiction eventyr som Star Wars eller Star Trek, hvor der forekommer rumvæsner, rumskibe og store krige i rummet. Men i Niels Dalgaards bog Fra Platon til cyberpunk karakteriserer han også eventyr som Jonathan Swifts (1667-1745) Gulliver's Travels (1726) hvis hovedperson rejser til lande befolket med miniature mennesker, som science fiction. Men hvad er så fællestrækket for alle disse vidt forskellige historier? Hvilke træk er det der gør at netop disse kan karakteriseres som... Køb adgang for at læse mere

SRP om The Rocky Horror Picture Show i Musik og Engelsk

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.