SOP: Virksomhedsanalyse af Pandora i Afsætning og VØ

SOP: Virksomhedsanalyse af Pandora i Afsætning og VØ

SOP'et indeholder en grundlæggende kort beskrivelse af Pandora A/S, og en belysning af Pandoras nuværende produktsortiment. Endvidere indeholder opgaven en analyse af Pandoras rentabilitet, samt en analyse af Pandoras strategiske platform, med det formål at få et grundigt indblik i virksomhedens økonomiske situation og opnå et solidt kendskab til Pandoras interne forhold og strategiske valg de seneste 3-4 år.

Herudover er der i opgaven en analyse af virksomhedens eksterne forhold, og en gennemgang af produktgrupper, og en afsluttende vurdering af fremtidige mulige tiltag for Pandora, således mulighederne udnyttes mest muligt - Opgaven er skrevet med anvendelse af fagene Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A.

Studienets kommentar

Bemærk, bilagene er ikke vedlagt opgaven.

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Anvendte metoder i opgaven 3
Pandoras historie og nuværende situation 4
Mission og vision 4
Pandoras Produktsortiment 5
Pandoras kollektioner fordelt på den samlede omsætning 6
Pandoras økonomiske situation 7
Rentabilitetsanalyse 7
Pandoras strategisk platform 10
Analyse af Pandoras eksterne forhold (PEST-analyse 10
Værdikædeanalyse 13
Porteføljeanalyse 16
SWOT-analyse 18
Pandoras strategiske muligheder 20
Pandoras optimale kundegrupper 20
Ansoffs vækstmatrix 22
Konklusion 23
Litteraturliste 25

Uddrag

Indledning:
Pandora har vokset eksplosivt siden den blev grundlagt tilbage i 1882. Fra år 2009 til 2010 skete der en vækst i omsætningen på hele 92,6%. Men år 2011 har vist sig at være et katastrofalt år for Pandora, der med deres halvårs rengskab nedjusterede forventningerne til år 2011, fra en vækst på 30% til en nulvækst. En overraskende besked der fik Pandoras aktiekurs til at falde drastisk og ødelagde den jævne vækst, Pandora har haft i mange år.

Jeg har behandlet min problemformulering på følgende måde:
• Først i min opgave vil jeg beskæftige mig med en grundlæggende kort beskrivelse af Pandora A/S, for dernæst at belyse Pandoras nuværende produktsortiment.

Jeg vil kort beskrive hver af Pandoras produktgrupper, for senere at kunne belyse Pandoras forskellige smykkekollektioners særlige situation.

• Endvidere vil jeg fortage en analyse af Pandoras rentabilitet, samt en analyse af Pandoras strategiske platformfor. Med det formål at få et grundigt indblik i virksomhedens økonomiske situation og opnå et solidt kendskab til Pandoras interne forhold og strategiske valg de seneste 3-4 år.

Jeg vil derudover analysere virksomhedens eksterne forhold. Ligeledes vil jeg fortage analysere af virksomhedens produktgrupper, for at kunne vurdere Pandoras produkt gruppers nuværende situation. Tilslut vil jeg samle analyse resultaterne i en SWOT-analyse, så jeg kan belyse Pandoras strategiske muligheder.

• Jeg vil derefter vurdere, hvilken målgruppe der i fremtiden vil være den mest optimale for Pandora.
• Tilslut vil jeg vurdere hvilke vækst strategier, Pandora skal anvende i fremtiden for at få Pandoras sortiment til at stemme overens med virksomheden kerneværdier og målgruppe. Jeg vil således foreslå hvilke fremtidige strategier, virksomheden skal anvende, for at kunne udnytte virksomhedens strategiske muligheder optimalt... Køb adgang for at læse mere

SOP: Virksomhedsanalyse af Pandora i Afsætning og VØ

[5]
Bedømmelser
 • 09-12-2013
  God opgave. Synes dog godt at bilagene også godt kunne være med i opgaven :)..
 • 16-12-2014
  God til inspiration, når man selv skal lave SRP.
 • 20-01-2014
  Du har ikke bilagende med???
 • 10-12-2013
  Nem og overskuelig opgave.