Essay om national identitet

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 4
 • 1343
 • PDF

Essay om national identitet

Essay om national identitet med udgangspunkt i to tekster, H.C. Andersens sang I Danmark er jeg født og artiklen Danskhed er en moderne opfindelse af Irene Berg Pedersen.

I essayet gør eleven sig overvejelser om, hvad der er med til at gøre os danske, føle sammenhold og give en nationalfølelse, fx det danske sprog og store sportsbegivenheder, hvor danske hold er med.

Lærers kommentar

God stuktur og den er "essay-agtig". Jeg laver dog for mange afsnit.

Uddrag

”I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme” en enkelt linje fra H.C. Andersens fædrelandssang.
Den udtrykker stolthed over at bo i Danmark., og kærlighed til vores dejlige land. Når sådan en sang med så dejlige ord om Danmark bliver sunget, kan man ikke andet end at blive glad for at være dansker, og jeg er i hvert fald en glad og stolt dansker.

Når vores håndboldherrer står i rødt og hvidt og skal til at spille en vigtig landskamp, er jeg en af de danskere, som stolt synger med på vores nationalsang, og håber på at gamle Danmark vil bestå.
Det at se en landskamp får min familie til at rykke sig sammen i stuen for at hylde og støtte vores hold og vores land.
Jeg kan huske da kvindelandsholdet vandt OL i 2004. Det er sådanne situationer som giver mig en nationalfølelse.

Vi bliver et mere og mere multikulturelt land i mine øjne.
Når vi hjemme hos os ikke har overskud til at lave mad, står den tit på pizza. Hvilket jeg ikke forbinder med en dansk ret. Når vi snakker danske retter, tænker jeg på flæskesteg, men hvor tit får man lige flæskesteg? Hjemme hos os er det ikke særlig tit, vi får oftere pizza, end vi får flæskesteg. Og hvor blev vores danskhed så lige af der? Vi er meget internationale når vi spiser mad. Vi spiser mad fra hele verden, italienske pizzaer, kinesiske forårsruller, amerikanske hamburgere etc.
Vi danskere er også begyndt at fejre engelske højtider så som Halloween og Valentines Day, dengang mine forældre var unge, fejrede de ikke sådan noget, det er noget som er kommet efter, vi... Køb adgang for at læse mere

Essay om national identitet

[4]
Bedømmelser
 • 30-05-2011
  Givet af HF-elev på 2. år
  Rigtig god analyse. Meget indspirerende indledning og god perspektivering
 • 23-11-2017
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Vi snakker i hvert fald ikke 2.g's niveau. Meget ubrugelig!
 • 04-03-2012
  Helt okay opgave, men dårligt struktureret.
 • 28-09-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin opgave om national identitet