NV-rapport om klima og drivhuseffekten - Fysik og Biologi

NV-rapport om klima og drivhuseffekten - Fysik og Biologi

Rapporten er skrevet i NV, naturvidenskabeligt grundforløb, og undersøger klima og drivhuseffekten. Dette gøres inden for fagene biologi og fysik.

1. Du skal redegøre for bølgeudbredelse og bruge bølgebegrebet til at forklare den naturlige og den menneskeskabte drivhuseffekt.
2. Du skal definere albedoeffekt og redegøre for albedoeffektens betydning for den globale opvarmning.
3. Med udgangspunkt i densitet og salinitet skal du forklare golfstrømmen og grønlandspumpen og redegøre for, hvad en temperaturstigning kan betyde for disse.
4. Du skal også behandle Archimedes lov og forklare, hvad denne lov fortæller os om vandstandsstigninger i forbindelse med smeltning af havis og is på landjorden.
5. Derudover skal du redegøre for kulstofkredsløbet, med særlig fokus på fotosyntesen og respirationen.
6. Endelig skal du redegøre og diskutere klimaændringernes påvirkning af plante- og dyrelivet.

Lærers kommentar

Biologidelen:
En biologisk meget flot opgave. Du udviser rigtig flot overblik over den biologiske del af opgaven, og anvender fint de biologiske fagudtryk. Yderligere er det flot at du inddrager litteratur uden for pensum. Nogen steder i opgaven har jeg rettet mindre ubetydelige småfejl, men jeg har kun gjort det fordi jeg næste gang ønsker at din opgave bliver 100% i orden. Til eksamen skal du kigge på de spørgsmål jeg har skrevet undervejs i opgaven. Men altså meget flot!
Mvh Christina

Fysikdelen:
Smukt!!!
Mvh Else

Lærernes kommentarer og rettelser står løbende i dokumentet.

Indhold

Indledning
Bølgeudbredelse og bølgebegrebet
Lysbølger
Drivhuseffekten
Albedoeffekten
Grønlandspumpen
Archimedes lov
Kulstofkredsløbet
Koralrevene
Klimaændringernes påvirkning
Andre teorier end den menneskeskabte globale opvarmning
Konklusion
Bilag med rapporter

Uddrag

I disse dage snakkes der meget om den klima krise, vi muligvis er på vej ud i. En af de største emner inden for klima krisen, er den drivhuseffekten, men drivhuseffekten er ikke farlig i sig selv, det er de store mængde af drivhusgasser, som vi udleder.

Der er nemlig to former for drivhuseffekter, der er den naturlige og den menneskeskabte drivhuseffekt. For at forklare den menneskeskabte drivhuseffekt, bliver man nødt til at forstå den naturlige del af drivhuseffekten. Der har altid været en drivhuseffekt så længe, der har været liv på jorden.

Uden drivhuseffekten ville der f.eks. være minus 18 grader i stedet for lune 15 grader. Uden drivhuseffekten ville livet på jorden være meget lavt eller måske slet ikke eksistere... Køb adgang for at læse mere

NV-rapport om klima og drivhuseffekten - Fysik og Biologi

[2]
Bedømmelser
  • 01-12-2010
    God opgave. Meget grundig og fyldig. gode detaljer
  • 02-05-2016
    den er vel okay, mangler lidt