Bevægelsesanalyse af længdespring

  • STX 3.g
  • Idræt B
  • Ingen givet
  • 6
  • 1022
  • PDF

Bevægelsesanalyse af længdespring

Gennemgang/bevægelsesanalyse af hvilke muskelgrupper der anvendes i et længdespring. Der er en gennemgang af disciplinen trin for trin.

Indhold

Længdespringsanalyse
Tilløb
Afsæt
Svævefase
Landing
Følgende led benyttes:
Ankelled
Knæled
Hofteled
Skulderled
Albueled

Uddrag

I atletik disciplinen længdespring, benyttes næsten alle led og muskler i kroppen. Der kræves enorm hurtighed og spændstighed når denne disciplin skal udføres. I denne opgave lægges der speciel meget vægt på afsæt og svævefasen da dette er essentielt for et godt udført længdespring. Et veludført længdespring bør resulterer i at man i landingen er nået langt fra afsætsstedet og at man lander med begge føder uden at det bliver nødvendigt at sætte hænderne i bag sig, da dette vil medføre at springet bliver kortere fordi den bagerste berøring i sandet tæller. Til at starte med vil jeg gennemgå ovenstående figur fase for fase og beskrive hvilke led og muskler der er i bevægelse og hvorledes bevægelsen udføres.

I længdespring kan man dele springet op i fire hovedfaser. Tilløb, afsæt, svævefase og landing. For at kunne udføre et langt spring, er man nødt til at have succes med alle fire faser.

Tilløb:
Det optimale spring starter i tilløbet. Jo hurtigere der løbes, jo længere bør det være muligt at springe. Da tilløbet til længdespring er på ca. 25 m er det altså vigtigt at have et meget eksplosivt løb, og opnå en høj topfart. For at forbedre ens tilløb vil det derfor være naturligt at træne anaerobt i løbetræningen... Køb adgang for at læse mere

Bevægelsesanalyse af længdespring

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.