Ølbrygning og whiskyfremstilling

Rapport: Ølbrygning og whiskyfremstilling

Rapport i teknikfag på HTX om ølbrygning og fremstilling af whiskey.

Indhold

Rapport om brygning af øl
Teori om ølbrygning
Fremgangsmåde og flowsheet
Oeschle-måling og gaschromatografi
Fremstilling af whisky
Beregning af alkoholprocent
Diskussion af afvigelser

Uddrag

Indledning
Denne rapport er baseret på praktisk fremstilling af øl og der under også whisky i proceslaboratoriet.

Vi fik stillet opgaven at brygge vores eget øl – vi valgte Mr. White. Dette har været en lang proces, som indebar selve brygningen, hvor ingredienser som malt, humle og krydderier skulle opvarmes i vand til forskellige temperaturstadier, hvormed de forskellige enzymer i ingredienserne blev stimuleret og fik de nødvendige arbejdsbetingelser, for at øllet skulle få sin rette smag. Efter selve brygningen fulgte en gæringsperiode på 10-14 dage, hvor øllet blev siet ned i en gæringsbeholder og nedkølet til under 30oC, således at gæren kunne tilsættes og gæring finde sted. Efter gæringsperioden tilsættes sukker rørt op i kogt vand og øllet hældes på flaske.

Som nævnt har vi også fremstillet en whisky, som dog skal lagres i flere år, inden den er drikkeklar.

Whiskyen blev fremstillet ud fra bundslatten af det øl, der var tilbage i gæringsbeholder efter første gæring. For at komme fra en sørgelig øl slat til en dejlig whisky, skulle øllet gennem nogle simple destillationer og tilsættes nogle ristede egetræsspåner.

Teori

Malt
Vi modtog... Køb adgang for at læse mere

Ølbrygning og whiskyfremstilling

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.