Tessas nytårstale

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke ”Tessas nytårstale”. Talen blev afholdt af rapperen Tessa i DR2-programmet Deadline 1. januar 2021.

Vi er i øjeblikket ved at lave analysehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå talen. Vi tilføjer de resterende sider i analysehjælpen, så snart de er færdige.

Du kan læse hele talen på Danske taler.

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Man plejer ikke at høre om kønsdele på den måde i Deadline. Så er det i hvert fald nogle andre ord. Så man kan sige, at det er det her lidt pæne Deadline, kulturelle mennesker, der stadigvæk er oppe, når Deadline kommer 22:30 og overhovedet ser DR2, de får lige en retorisk knytnæve i fjæset, som kan rykke lidt på deres sædvanlige måde at se verden på måske. […]

Generelt gør hun ret meget for at italesætte den lidt udsædvanlige kommunikationssituation. Hendes kernepublikum er nogle andre, end dem der normalt ser deadline. Hun har et ungt publikum, og Deadline er nærmest stereotypen på et seriøst voksenprogram på DR2. Hvis folk skal tænke på et seriøst program, så tænker de på Deadline sandsynligvis. 

Hun italesætter det selv, at hun er med i et program ”jeg aldrig har set”, for lige at sætte det på spidsen. At det slet ikke er en del af hendes verden, men hun alligevel kan bruge sin tilstedeværelse her til at gøre noget. Der er flere referencer rundt omkring til kommunikationssituationen, som hun bruger humoristisk.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Tessas nytårstale

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.