Delprøve 2

Til denne delprøve skal du skrive en artikel på spansk til den lokale ugeavis, efter du lige har mødt Luis. I din artikel skal du skrive om hvilke udfordringer der kan være ved at være superbegavet, med udgangspunkt i Luis. I artiklen skal du også fortælle om dine egne erfaringer fra din skoletid, og fortælle hvilke oplevelser du har haft med elever, der var anderledes (eller fortælle om dig selv, hvis du selv har sådanne erfaringer). 

Du skal inddrage Tekst A fra delprøve 1, og mindst én af teksterne B, C og D. Her gennemgår vi alle teksterne for dig og giver forslag og hjælp til, hvordan du kan inddrage dem i dit eget indlæg. Når du skriver din artikel, skal du huske at du i dette tilfælde skriver som en, der har mødt Luis.

Til eksamen kan du ud over en artikel komme ud for at skulle skrive følgende genrer:

- Et dabogsindlæg: Her ville du skulle skrive en privat tekst om holdninger, følelser, hverdag og lignende. Det kan også være et indlæg til en blog.
- Et brev: Her ville du skulle skrive som en bestemt afsender til en bestemt modtager, der altid vil fremgå af opgaveformuleringen. Et brev kan både være formelt og uformelt, men du vil altid skulle skrive det som en mail.
- Et læserbrev: Her ville du skulle skrive som en læser af en avis, der enten skal udtrykke en personlig holdning eller behandle et vigtigt samfundsproblem.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind