Superdotados

Her finder du Studienets opgavehjælp til ”Superdotados”, der er titlen på eksamenssættet til den digitale eksamen fra 20. maj 2020 for Spansk A på STX

Vi besvarer i opgavehjælpen både delprøve 1 og 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop det svar er rigtigt. Til delprøve 2 gennemgår vi først de 4 tekster for dig, og derefter viser vi to eksempler på besvarelser af opgaveformuleringen. 

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på STX.

Her kan du se et uddrag fra vores hjælp til opgave 6 i delprøve 1:

Forklaring

1 – d: 1 hører sammen med d, da det betyder, at det kan give problemer at være anderledes fra de andre børn. Vi ved at disse sætninger hører sammen, da teksten handler om Luis' problemer som barn, fordi han var anderledes.
2 – f: 2 hører sammen med f, da der i tekstens første linje står: 'Siempre me sentí diferente', og teksten handler om hans liv som superbegavet.
3 – a: 3 hører sammen med a, da der i teksten på linje 10 står: 'Los demás chicos comenzaban a coquetear con las chicas'. 
4 – g: 4 hører sammen med 6, da teksten handler om Luis' barndom.
5 – b: 5 hører sammen med b, da vi tidligere kom frem til, at Luis føler sig anderledes.
6 – h: 6 hører sammen med h, da vi tidligere kom frem til, at resten af Luis' klassekammerater begyndte at flirte med piger, men at han ikke vidste hvordan (se linje 10-11).
7 – e: 7 hører sammen med e, da vi tidligere kom frem til, at Luis' forældre var meget forstående (se linje 12). 
8 – c: 8 hører sammen med c, da 8 slutter med det refleksive pronomen 'se', så vi ved, at den skal passe sammen med noget, der starter med et bøjet verbum - her er c den eneste mulighed. Derudover står der i teksten på linje 5, at Luis' legekammerater gjorde nar af ham. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Superdotados

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.