Fortolkning

Tematisk fortolkning

Det har aldrig været lettere at komme i kontakt med andre singler, men det har heller aldrig været sværere at indgå i en dyb og ægte kærlighedsrelation med et andet menneske. 

Tine Høegs novelle “Jeg vælger Valencia” er en diagnose af, hvad der er galt med vores måde at omgås hinanden på, når vi leder efter kærligheden. Her spiller sociale medier (som fx Instagram og Tinder) og moderne kommunikationsformer (som fx sms’er) en stor rolle. De påvirker nemlig vores adfærd, og det kan få negative konsekvenser for vores relationer.

Den unavngivne hovedperson i novellen er lidt af en superdater. Hendes selvværd er lavt, og hun er ensom. Hun længes efter tosomhed og intimitet - så meget at en frisørs blide berøringer får hende til at græde. Hun har et romantisk forbillede i sine forældre, der har været sammen hele livet og gør alting sammen. Vi får dog også indtryk af, at deres symbiotiske forhold giver hende en følelse af mindreværd og ensomhed, fordi forældrene har nok i hinanden. 

Hovedpersonen vil sandsynligvis selv mene, at hun går meget seriøst til det at finde kærligheden. Hun går på masser af dates, går op i sit udseende og sørger for, at hendes Instagram-profil v...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind