Psykologiske problemstillinger

I dette kompendie kan du læse om, hvad begrebet psykologiske problemstillinger dækker over, og hvordan du kan finde frem til dem. Du kan også få et overblik over de konkrete sammenhænge i undervisningen og til eksamen, hvor du kan blive bedt om at finde psykologiske problemstillinger.

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores kompendie om psykologiske problemstillinger.

Derudover skal du sørge for, at din valgte problemstilling er realistisk at undersøge inden for de rammer, som du har fået. Fx har du mere tid til at gå i dybden med en psykologisk problemstilling i en større skriftlige opgave som SRP eller SRO end du fx har til en mundtlig eksamen. Generelt kan det være et godt tip, at du kan prøve at gøre din problemstilling så specifik som muligt ift. det materiale, som du arbejder med. Hvis du fx arbejder med risiko og resiliens ud fra en konkret case om omsorgssvigt, så kan det måske være en god idé at formulere din problemstilling, så den specifikt handler om nogle af de risiko- og resiliensfaktorer, som bliver dokumenteret i den konkrete case.  

Endelig kan det være en vigtig overvejelse, at din problemstilling skal muliggøre arbejde på flere forskellige taksonomiske niveauer (redegørelse, analyse, diskussion/vurdering…). På den måde sikrer du, at du gennem arbejdet med problemstillingen kan demonstrere alle de kompetencer, som hører til faget Psykologi.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Psykologiske problemstillinger

[4]
Bedømmelser
 • 11-06-2023
  Givet af 2.g'er på STX
  lort, hvorfor får man ikke svaret på de psykologiske problemstillinger, med begrundelser af teori og viden indefor de forskellige emner. Jeg kan jo ikke finde ud af det så hvordan fanden skal jeg vide hvordan jeg skal svare på dem og begrunde det, i har bare gjort mig til et endnu større spørgsmåls tegn end jeg var i forvejen. Find ud af det tak.
  Tak for din kommentar. Dette kompendium er mest tænkt som en vejledning til, hvordan man kan udvælge de psykologiske problemstillinger, som man vil undersøge. Hvis du gerne vil have hjælp til at besvare en specifik problemstilling, så kan du med fordel søge på emnet for din problemstilling. Ellers er vores Psykologi | Noter et godt sted at starte. Her kan du både få et hurtigt overblik over de vigtigste teorier og begreber inden for hvert emne og finde links til vores dybdegående kompendier om de enkelte emner.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 21-02-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 05-06-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 14-04-2023
  Givet af HF-elev på 2. år