[0]

New age

Her får du et overblik over new age. Vi giver dig noter, en side med begrebsforklaringer og en kortfattet forklaring.

Her kan du læse et uddrag om new age:

Hvad er new age?

New age er en samlebetegnelse for en bevægelse eller kulturstrømning, som opstod i 1960'erne som en reaktion mod materialisme, krig og positivisme. 

Begrebet new age (ny tid) udspringer af forestillinger om, at verden er på vej ind i en ny tidsalder baseret på astrologiske observationer. I denne nye tidsalder bliver det muligt for mennesket at blive mere oplyst og verden blive mere harmonisk. 

Det er vigtigt at forstå, at new age ikke er en religion, men en betegnelse for en strømning eller bølge af fælles idéer og forestillinger. New age har ikke en fast struktur eller organisation og består af mange forskellige grupper, enkeltpersoner og religiøse fællesskaber. New age-bevægelsen kan heller ikke begrænses til at være et religiøst fænomen, da new age-tanker også har bredt sig til filosofi, psykologi, videnskab, kunst og kultur og meget andet.

New age-bevægelsens centrale forestillinger er hentet fra både østlige og vestlige traditioner. Fra østlig religion kommer fx idéerne om reinkarnation og karma. New age har også elementer fra en bred vifte af spirituelle, mystiske og okkulte traditioner, der har rødder i den vestlige kultur og filosofi, som har en interesse i hemmelig viden, spirituel udvikling og forståelse af det guddommelige. Disse traditioner kaldes ofte vestlig esoterik.

Et centralt element i new age-bevægelsen er det enkelte individs åndelige udvikling. Dette opnås ved forskellige former for healing, meditation, yoga og forskellige andre ting. New age har en holistisk tilgang, så det fysiske og det åndelige hænger uløseligt sammen. De såkaldte alternative behandlingsformer er baseret på forestillinger om, at alt er forbundet med energier, som kan påvirkes, fx ved akupunktur, zoneterapi og kiropraktik.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

New age

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.