Podcast

Her kan du lytte til podcasten om Tobias Rahims sang "Når mænd græder". I podcasten går vi tæt på, hvordan sangteksten kan analysere og fortolkes vers for vers. Så ved at lytte med, kan du blive klogere på, hvordan du kan arbejde med teksten.

Du kan høre mere om:

00:00 Introduktion til sangteksten

02:00 Analyse af første vers om uniformer, skolegårde og udkantsmænd

05:20 Analyse af broen om mænds destruktive måder at håndtere følelser på.

07:50 Analyse af omkvædet  om mænds gråd

08:45 Analyse af andet vers om det lyriske jegs forhold til sine problemer

10:45 Analyse af outro om det lyriske jegs kærlighed til sin far og fædrene før ham.

13:10 Opsamling på virkemidlerne i teksten

18:00 Fortolkning og sangens tematisering af mandeidealer

Du lytter til Jon (cand.mag i Engelsk og Filosofi) og Michael (cand.mag. i Dansk og Filosofi). De er begge redaktører på Studienet. Signe er podcastens vært. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Når mænd græder". En sang af Tobias Rahim fra år 2022. Og det er Michael og Jon, som er redaktører i Dansk, som er med til at tale om sangen. Jon, hvad er det for en sang, vi har med at gøre? 

"Når mænd græder", titlen siger allerede rigtigt meget. Det er en sang, der handler om forskellige syn på, hvad det betyder at være en mand og forskellige mandidealer før og nu. Jeget i denne her sang kommer med nogle overvejelser, både om hvordan det generelt er at vokse op som mand, og hvad for nogle budskaber, man får, og hvad for nogle ting, man lærer, sådan helt generelt set. 

Men der kommer så også mere og mere nogle elementer med jegets forhold til sin egen far, og hvilke idealer han har set, at faderen har forsøgt at følge, og hvordan fremtiden måske kan blive anderledes. 

Så det er mandeidealer før og nu, som udforskes i generel forstand og i mere specifik forstand i jeg'ets eget eget liv og i eget forhold til sin far. Men også med et skarpt fokus på følelseslivet. At det afgørende mandeideal her er egentlig, at man lukker følelserne inde. Det er det, han beskriver. Det er det forkerte mandeideal. Det problematiske i idealet er, at når man lukker følelserne inde, så udtrykker man sine følelser på andre måder, som så er meget mere usunde måder.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind