Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”Livet i Badeværelset” af Klaus Rifbjerg. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af podcasten:

Men det er også det her, at der er uventede emner, der er uventede genstande, der bliver inddraget i lyrikken. Det her med at skrive et helt digt fra et stykke sæbes synsvinkel, det er ikke noget, man traditionelt har gjort i lyrikken. Men den modernistiske lyrik, den kan i princippet handle om alt. Hvad som helst kan gøres til genstand for lyrikken, og hvad som helst kan også tale. 

Det lyriske jeg i modernismen er ikke nødvendigvis det her store digtergeni, men det kan sagtens være et stykke sæbe. Der sker faktisk det her, som også er typisk for modernistisk lyrik og litteratur i det hele taget, at den verden eller scene, der beskrives her, er underliggjort, som man siger med en lidt teknisk betegnelse. Den fremstår for så vidt velkendt, men så alligevel i et andet lys. 

Det her badeværelse og det her vaskeritual kommer til at tage sig anderledes ud, end vi normalt vil opfatte det. Alene ved at vi bliver gjort opmærksom på det gennem et digt. At det er et digt, der handler om en person, der går i bad. Men fra en anden synsvinkel, fra en uventet synsvinkel.  ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind