Miljø

Miljøet på badeværelset er hårdt og kunstigt

Det fysiske miljø i “Livet i badeværelset” består udelukkende af netop et badeværelse. Via sæben får vi beskrevet, hvordan der er rør, afløb, fliser, vand, en bruser, et badekar og så naturligvis sæben. Som sæben selv siger i første vers, er badeværelset dens “univers”, altså dens verden. Det er samtidig et meget genkendeligt miljø og let for os at leve os ind i.

Miljøet i digtet er kraftigt domineret af menneskeskabte genstande såsom de hårde rør, afløb og fliser samt det skarpe skær fra den elektriske pære i loftet. Men når vi ser nærmere efter, finder vi også det naturlige såsom den badende persons nøgne krop og henvisninger til naturen. Det er helt konkret i billedsproget, at vi finder naturreferencer som fx “bruserens flueøje”, “den milde forårsregn” og at flygte “som fisken”. Men grundlæggende fylder naturen ikke meget i dette miljø, som er domineret af ting og det kunstige.

Der er altså et skævt forhold mellem det kunstige og det naturlige i digtet. Vi kan sige, at de to parter fungerer som hinanden...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind