Podcast

Her kan du høre en podcast om Natasja Saads sangtekst ”Gi’ mig Danmark tilbage”. Podcasten hjælper dig med at analysere, fortolke og perspektivere teksten.

Vi går i dybden med sangteksten, så du kan få en god start på dit arbejde med den. Du kan høre mere om dette:

00:00 Resumé af teksten og kort forklaring af dens referencer

03:55 Komposition

04:50 Fortæller, personer og miljø

10:55 Sproglige virkemidler, rim og rytme

19:30 Fortolkning og tema

21:10 Perspektivering

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om ”Gi’ mig Danmark tilbage”, som er en sang af Natasja fra 2007. Og det er Kasper og Michael, som er redaktører i Dansk på Studienet, som jeg har med til at tale om sangen. Michael, kan du ikke lige starte med at ridse for os, hvad det er for en sang, vi har at gøre med? 

Jo, det er jo i virkeligheden rap, men vi kan sagtens kalde det en sang. Det er en slags moderne fædrelandssang, som handler om Danmark. Normalt er fædrelandssange sådan nogen jo, der hylder Danmark, og der er også en form for hyldest. Men det er en hyldest til noget, som Natasja føler, er gået tabt. Noget, der er gået væk. 

Og den er jo så delt lidt op i, at der er sådan noget omkvædsagtigt som varierer lidt, men bliver gentaget og bliver dermed omkvæd. Og så er der sådan en række deciderede vers, som giver indholdet. 

Hvis man sådan kort skal sige det, så starter den jo med omkvædet. Det taler om, at Danmark er kommet i en forkert retning, at det har mistet evnen til, at vi bare kan tale sammen og sige tingene, som de er.  Det er, som om at retten til bare at være, hvem man er, altså en fri fugl, siger hun, er forsvundet, så hun savner det her. Og senere hen snakker hun også om, at hun savner frisind og tolerance og åbenhed og mangfoldighed. Så det mener hun er taget væk, og i stedet kommer vi så ind i et af de første vers...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind