Podcast

Her kan du høre vores podcast til den analyserende artikel om fiktive fremstillinger af vrede. I artiklen skal du arbejde med Jesper Wung-Sungs novelle “Kødet” fra 2007. I podcasten giver vi et bud på analyse, fortolkning og perspektivering af novellen. Det kan give dig en god start på at skrive din artikel. Du kan dog også få noget ud af podcasten, hvis du arbejder med novellen i en anden sammenhæng.

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Han bliver introduceret ved det her lange rant, hvor det er tydeligt for os, at det er en person, der taler. Det er en person, der er agiteret, altså i sine følelsers vold. Det er så lidt uklart til en start, hvad det er for følelser. Men vi fornemmer, at det også er en, der driver nogle argumenter ad absurdum. Han taler om det her korn, om kornet også har rettigheder, og hvis vi tager den videre: hvad skal vi så leve af, hvis vi ikke må spise korn. Luft? Men har luft ikke også rettigheder? Han taler om at vi kan “høre kornet skrige i dødssmerte...” Der er nærmest noget lid poetisk ved stilen her i introduktionen.  

[...] Novellen hedder “Kødet”, og der er meget kød i novellen, fordi den foregår i en slagterbutik. Men når han ser personen i kødet, når han ser personen konkret. Så kan han ikke længere opretholde vreden. Måske er det også med til at fremstille ham som lidt gammeldags, fordi en pige kan man ikke være vred på. En pige er svag og skal drages omsorg for, men en dreng kan man godt hænge op på kødkrogene og bilde ind, at man skal til at slagte ham - åbenbart. Det er måske en meget fin måde at konkretisere det at være vred. Det er lettere at være vred på nogen, som man ikke ser som en person. Det er jo også altid lettere at være vred, hvis man sidder derhjemme og er en internetkriger. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind