Meyrowitz' videreudvikling af Goffmans teori

Introduktion

Joshua Meyrowitz (1949-) er en amerikansk sociolog og kommunikationsforsker. Han er især kendt for værket No Sense of Place (1986), som handler om, hvordan nye massemedier (især TV-mediet) påvirker menneskers sociale interaktioner. 

Meyrowitz' arbejde kan på nogle punkter ses som en videreudvikling og opdatering af Goffmans teori om frontstage og backstage, som i højere grad tager højde for teknologiens rolle ift. hvordan vi kan få indblik i hinandens liv. Derfor kan du også møde Meyrowitz i forlængelse af Goffman, når I arbejder med Goffmans teorier i undervisningen. 

Udviskning af grænsen mellem frontstage og backstage

Ifølge Meyrowitz er det et særligt træk ved de nye massemedier, at de kan være med til at give folk et mere direkte indblik i hinandens liv - også de sider af livet, som normalt bliver holdt skjult for andre. Med begreberne fra Goffman kan man altså sige, at de kan bidrage til at udviske grænserne mellem frontstage og backstage. 

I et talentshow som fx X-faktor kan man fx først se en deltager give en optræden, hvor deltageren tydeligt indtager en bestemt rolle og prøver at leve op til nogle krav til denne rolle (frontstage), men senere i programmet ser man måske et personligt interview med samme deltager, hvor han/hun åbner op om de svære følelser, som var forbundet...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind