Erving Goffman

Her finder du vores kompendium om Erving Goffman (1922-1982). Goffman var en canadisk sociolog, der var optaget af hverdagslivet. Han er især kendt for sin sammenligning af den sociale interaktion med en optræden. 

Du kan møde Goffman på både A-, B- og C-niveau i Samfundsfag. 

Kompendiet indeholder:

Her ser du et uddrag fra siden Frontstage og backstage

Hvis vi forestiller os, at vi arbejder som tjener i en restaurant, så er vi frontstage, når vi serverer for gæsterne. Her spiller vi rollen som tjener. Når vi går ud i køkkenet er vi backstage i forhold til vores rolle som tjener. Her kan vi joke med vores kollegaer (medspillere) om gæsterne (publikum). Men i køkkenet er vi også frontstage i vores rolle som kollega. Et sted kan altså godt være backstage i forhold til én rolle (tjener), men frontstage i forhold til en anden rolle (kollega).

Backstage kan individet træde ud af en rolle og slappe af. Her skal individet ikke leve op til forventningerne om, hvordan man skal opføre sig i den pågældende rolle. Hvis vi tager udgangspunkt i vores eksempel igen, så kan tjeneren slappe af i køkkenet, fordi tjeneren ikke bliver betragtet af gæsterne og derfor ikke behøver leve op til gæsternes forventninger om, hvordan en god tjener opfører sig. Afslapningen backstage er nødvendig for individet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Erving Goffman

[1]
Bedømmelser
  • 06-06-2023
    Givet af Studerende på 4. år