Podcast

Her kan du lytte til en podcast om Thomas Korsgaards novelle ”Elsker og elsker”. I podcasten går vi tæt på novellen og hjælper dig med at analysere og fortolke den, så du kan få en god start på dit arbejde.

Du kan høre mere om:

00:00 Komposition og genre

04:00 Fortælleteknik

04:40 Personer og miljø

10:30 Sproglige virkemidler og symbolik

16:00 Fortolkning og tema

Du lytter til Studienets redaktører Niels Aage (cand.mag i Dansk, Oldtidskundskab og Religion) og Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi). Din vært er Signe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Elsker og elsker", som er en novelle af Thomas Korsgaard fra år 2019. Og det er Michael og Niels Aage, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om novellen. Michael, kan du til en start introducere teksten for os? 

Det er en tekst, der handler om en konfirmation, hvor der er mange ting, der går galt. Mest nok fordi hovedpersonen, konfirmanden, han føler sig ikke godt tilpas i sin familie, og det er, som om de ikke rigtig ser ham, og de ikke rigtig kender ham. Så til sidst er der en form for oprør. 

Det er sådan set historien, men den dækker så over en hel masse temaer, vi vil komme tilbage til, omkring noget med familie og noget med identitet og så videre, og det kommer vi alt sammen tilbage til. 

Hvis vi nu ser på teksten, kan vi så sige noget om kompositionen? 

Ja, det kan vi godt. Man kan sige, at det er en tekst, man godt kan man kan inddele i tre. At der først er en form for indledning, hvor vi hører Sebastians tanker om det her med den her konfirmationsfest, han står i, hvor der er den her fodbold i papmache, som er meget absurd, fordi han har kun spillet fodbold én gang, så at det skulle være en form for symbol på hans liv, det er sådan helt, helt absurd. 

Og så er der ligesom en midterdel, hvor vi får mere indblik i familierelationerne, hvor han taler lidt med sin gudmor og møder sin onkel også. Og så er der en afsluttende del, som så er der, hvor han stiller sig op og holder konfirmationstale, så det er den overordnede komposition. Og så er der et vendepunkt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind