Teori

Forsøgsvejledningerne til forsøg med DNA-fingerprinting kan godt være lidt svære at finde rundt i. Teknikken bag forsøget er i sig selv lidt kompliceret. Nogle forsøgsvejledninger perspektiverer desuden til andre laboratoriemetoder og begreber, som ikke indgår direkte i dit forsøg. 

Her på siden er en kort opridsning af de teknikker, som forsøget normalt bruger, eller som vejledningerne kan finde på at nævne. Du kan bruge gennemgangen til at få styr på, hvordan forsøget præcis fungerer. Du kan desuden bruge gennemgangen som inspiration til, hvad dit eget teoriafsnit kan komme ind på. Klik på tekstens links for at læse mere om emnerne i vores kompendier.

Typer af DNA-profiler

Du kan oplagt begynde dit teoriafsnit med at opridse, hvad DNA-profiler er, og hvilke metoder der overordnet findes til at opstille DNA-profiler.

DNA-profiler er en visuel fremstilling af en del af menneskets genom. DNA-profiler opstilles ud fra nogle udsnit af genomet, der varierer meget imellem forskellige mennesker. DNA-profiler er derfor unikke for alle mennesker (bortset fra enæggede søskende).

DNA-profiler kan bruges til inden for retsgenetik til at fastslå, om en DNA-prøve fra et f.eks. et gerningssted stammer fra en mistænkt person....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind