Indhold og synspunkter

I dit essay skal du tage udgangspunkt i synspunkter og pointer i teksten "et spørgsmål om moral - eller kunst?". Det er derfor vigtigt, at du har helt styr på, hvad Nanna Gouls artikel handler om. I det følgende gennemgår vi derfor tekstens indhold og synspunkter, som du kan tage udgangspunkt i, når du skriver dit essay om samfundsdebatterende kunst.…

...

Kunst skal ikke lukke sig om sig selv

Nanna Goul lægger i sin artikel ”Et spørgsmål om moral – eller kunst?” ud med at skrive, at kunstværker ofte bliver beskyldt for at lukke sig om sig selv og ikke forholde sig til den virkelige verden:

  • ”…hvor ofte bliver kunstværker ikke…

...

Eksempel på samfundsdebatterende kunst

Nanna Goul giver herefter et eksempel på et kunstværk (et teaterstykke), der netop tager del i samfundsdebatten, og som dermed ikke kan beskyldes for at lukke sig om sig selv.…

...

Debatskabende kunstværk møder kritik

Da dramatiseringen af Breiviks motiver og tanker før og efter de uhyggelige handlinger i juli 2011 netop er et kunstværk, der sætter problem…

...

Manifest 2083 er en kunstnerisk forpligtelse

Goul finder dermed offentligheden (dvs. den danske befolkning og medierne) hyklerisk, fordi den på den ene side kritiserer et teaterstykke som Manifest 2083, og på den anden side efterspørger kunst, der debatterer vigtige samfundsspørgsmål…

...

Et spørgsmål om moral – eller kunst?

Artikeloverskriften ”Et spørgsmål om moral – eller kunst?” kan forstås sådan, at Nanna Goul ikke mener, det er meningsfuldt at moralisere over kunst, dvs. at man fx ikke kan tillade sig at blive forarget over et skuespil. Gør man det, har man misforstået, hva…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind