Kunstens rolle som samfundsdebatterende

I hoveddelen af dit essay skal du reflektere over det overordnede emne, som er samfundsdebatterende kunst. Her skal du tage udgangspunkt i teksten ”Et spørgsmål om moral – eller kunst?” af Nanna Goul og overveje, i hvilket omfang det er kunstens rolle at debattere voldsomme begivenheder i samfundet. Derudover skal du inddrage eksempler (fra fx litteratur, film eller teater), som kan være med til at belyse emnet.

Her viser vi dig eksempler på argumenter både for og imod tekstens forskellige synspunkter. På den måde får du et reflekteret essay, hvor du belyser emnet fra flere sider.…

...

Manifest 2083: En kunstnerisk forpligtelse?

I artiklen ”Et spørgsmål om moral – eller kunst?” argumenterer Nanna Goul for, at et teaterstykke som Manifest 2083 er en ”kunstnerisk forpligtelse”.

Du kan i den forbindelse diskutere:

  • Er du enig med Nanna Goul i, at et samfundsdebatterende teaterstykke …

...

Demokratisk forpligtelse

I debatindlægget ”Et spørgsmål om moral – eller kunst” skriver Goul, at manden bag teaterstykket (Christian Lollike) anser Manifest 2…

...

Hvor langt må kunsten gå?

I debatindlægget ”Et spørgsmål om moral – eller kunst?” peger Goul desuden på, at kunsten – hvis den skal virke efter hensigten…

...

Skal kunst være debatskabende?

I artiklen ”Et spørgsmål om moral – eller kunst?” argumenterer Nanna Goul for, at det er kunstens rolle at debattere voldsomme begivenheder i samfundet: ”Kunsten er da i høj grad forpligtet på at belyse undersiden af den menneskelige bevidsthe…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind