Danmark, dit indre ocean

Her kan du lytte til en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke sangteksten "Danmark, dit indre ocean". 

Teksten er skrevet Peter A.G. Nielsen og blev indspillet af Gnags på albummet Tid til begejstring i 1985. Senere blev teksten optaget i Højskolesangbogen.

I podcasten kan du blive klogere på, hvordan du kan analysere og fortolke teksten. Og du kan også høre lidt om den tilhørende musikvideo.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst teksten på forhånd.

Her har du et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Danmark, dit indre ocean", som er en sang skrevet af Peter A.G. Nielsen i 1986. Og det er Jon og Michael, som er redaktører i Dansk, som er med til at tale om sangen. Michael, hvad er det for en sang?

Ja, altså, vi har Danmark i titlen, så vi tænker, det er måske nok en fædrelandssang. Men når vi så kommer ned i den, så kan vi se, det måske mere en fædrelands-opsang, der er kritisk over for den danske mentalitet, mere end den er sådan en usvækket hyldest til fædrelandet, selv om den starter med, at den gode sanger har sådan et eller andet nærmest seksuelt forhold til Danmark, med bølgende vandseng og silkelagener og lidt ude på altanen om morgenen.

Dybt nede i fortolkningen allerede...

Jeg bevæger mig op igen. Den har i hvert fald tre vers. Nu snakker vi vers, fordi vi snakker en sang, og så har den et omkvæd, der bliver gentaget med sådan et efteromkvæd, der bliver varieret en lille smule. Så det er det, den består af. Og så er der også, hvis man sådan går meget op i det musikalske arrangement, så er der selvfølgelig også en guitarsolo. 

Og der er til sidst sådan et "yeah, yeah" kor, hvor alle synger glade "yeah","yeah", "yeah", og det er ikke alle tekster, der gengiver det. Men det kan faktisk have en pointe det her ølkor, at her bliver fællesskabet nærmest cementeret på en måde. Så det er det sådan kompositorisk, vi er ude i. Den indre komposition kommer vi til at gennemgå vers for vers for at sikre, at vi ikke overser noget.

Ja, men det kan da være vi bare skal kaste os ud i det og se lidt på det første vers, hvor du jo allerede har været i gang med vandsengen her.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Danmark, dit indre ocean

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.