[2]

Bioteknologi A STX - 31. maj 2021

Her er vores besvarelse af opgavesættet i Bioteknologi A på STX fra 31. maj 2021. Opgavesættet er løst af vores redaktører i Kemi og Biologi.

Her kan du se et uddrag af vores besvarelse af opgave 3.4 om HIV og CRISPR

Figur 3.3 viser udviklingen i antallet af T-hjælpeceller hos hhv. kontrolgruppen og de HIV-inficerede mus. Vi kan se, at antallet af T-hjælpeceller falder til ca. 90 % hos kontrolgrupopen, men helt ned til ca. 30 % hos de HIV-inficerede mus. Infektionen med HIV ser altså ud til at dræbe en stor andel af musenes T-hjælpeceller.

T-hjælpeceller indgår i det specifikke immunforsvar, hvor cellerne har flere forskellige vigtige funktioner. T-hjælpeceller registrerer, hvis makrofager optager patogener fra blodet. T-hjælpecellerne signalerer herefter til andre makrofager, at de skal være ekstra aktive ift. at bekæmpe denne patogen. T-hjælpeceller aktiverer også T-dræberceller, som dræber kropsceller, der allerede er inficeret med patogenen. T-hjælpeceller aktiverer derudover også B-lymfocytter, som kan dele sig til bl.a. plasmaceller, der danner antistoffer mod patogenen. T-hjælpeceller er desuden nødvendige for...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A STX - 31. maj 2021

[2]
Bedømmelser
  • 23-10-2023
    Givet af 3.g'er på STX
  • 03-01-2022
    Givet af 3.g'er på STX