Opgave 3. Behandling af middagsrester

Indhold

1.

Forklar, hvorfor man kan anvende antallet af fremvoksende bakteriekolonier som mål for antallet af bakterier i suppen.

En bakteriekoloni består af en masse bakterier, der alle er opstået fra en enkelt bakterie. Således angiver hver fremvokset bakteriekoloni på agarpladen, at der har været en enkelt bakterie til stede i suppen. Derfor kan antallet af fremvoksede bakteriekolonier bruges som mål for, hvor mange bakterier der er til stede i 100 µL suppe.

 

2.

Forklar, hvorfor suppen tildækkes inden opbevaring.

Efter de 30 minutter opbevares supperne i tre forskellige miljøer i to timer. På disse tre steder vil der vokse et forskelligt antal bakterier, og derfor vil supperne få tilført et forskelligt antal bakterier gennem de to timer, hvis ikke de...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind