[0]

AP Eksamen HHX

Denne vejledning er en hjælp til eksamen i Almen Sprogforståelse på HHX. Brug vejledningen, når du skal læse op til eksamen, eller hvis du bare gerne vil have en bedre fornemmelse for, hvad du bliver testet i. 

Vi hjælper dig med at få en idé om, hvordan eksamen kan se ud i AP, og hvilke emner du skal vide noget om. I vejledningen vil vi også vise nogle øvelser i fx grammatik, semantik og pragmatik og sproglig praksis, som du kan bruge til at læse op til eksamen. 

Øvelserne hjælper dig med at få en bedre forståelse for forskellige begreber og typer af analyser, du skal lære om i AP.

Uddrag fra øvelserne i pragmatik og sproglig praksis

Øvelser i sproghandlinger

Hvilken sproghandling er udsagnet?

Her skal du vælge hvilken sproghandling udsagnene udgør. Normalvis indgår sproglige udsagn altid i en kontekst, og derfor kan der være andre ting der spiller ind end selve sætningen (fx tonefald, hvad der sker i baggrunden, hvem der er til stede). Her skal du dog bare gå ud fra hvad du kan forstå ud fra selve sætningen. 

Hit med pengene!
 

Denne sproghandling er handlingsregulerende, fordi intentionen højst sandsynligt er et få nogen til at gøre noget (nemlig at hitte med pengene).

Jeg elsker virkelig nachos
 

Denne sproghandling er selvfremstillende, da den giver udtryk for en følelse (nemlig at elske nachos).

35% af befolkningen har ingen visdomstænder
 

Denne sproghandling er informerende, da den giver information om verden (nemlig hvor mange visdomstænder befolkningen har)

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

AP Eksamen HHX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.