SRP: Bruce Springsteen & The American Dream

  • STX 3.g
  • SRP (Engelsk A, Musik A)
  • 7
  • 28
  • 7557
  • PDF

SRP: Bruce Springsteen & The American Dream

Dette SRP indeholder en redegørelse for den amerikanske drøm, samt Bruce Springsteens relevans dertil. Dernæst er der musisk og tekstlig analyse af tre Springsteen sange, hhv. "Born To Run", "The Ghost of Tom Joad" samt "We take care of our own", med henblik på at klarlægge hvorledes musik og tekst udtrykker Springsteen's holdninger til den amerikanske drøm. Det opfølges af en diskussion der omhandler hvordan Springsteens syn på drømmen udvikler sig gennem tre sange. Der indrages desuden en artikel i diskussionen hvor Springsteen udtrykker sig politisk, med henblik på at etablere hvorvidt hans sange er repræsentative for hans politiske holdninger, hvilket de er. Dernæst rundes det hele af med en konklusion.

Elevens kommentar

Min lærer mente, at analysen af "Born to Run" var for rodet og uoverskueligt opsat. Derudover er det engelskfaglige underrepræsenteret i opgaven, og mere korrekturlæsning havde ikke skadet.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning
Springsteen & The American Dream
Analyse af ”Born to Run”
Analyse af ”The Ghost of Tom Joad”
Analyse af ”We take care of our own”
Fra ungdom og idealisme til erfaring og realisme
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

I dette studieretningsprojekt er der redegjort for udtrykket The American Dream, samt den relevans som Bruce Springsteen besidder for det udtryk. For at etablere relevansen mellem de to, redegøres der for Springsteen's baggrund og hans karriere. Dernæst vil der foretages lyrisk - og musisk analyse af tre sange: ”Born To Run” (udgivet 1975), ”The Ghost of Tom Joad” (udgivet 1995) og ”We Take Care of Our Own” (udgivet 2012), hvor det vil blive klargjort hvilke holdninger og følelser Bruce Springsteen har og har haft omkring The American Dream... Køb adgang for at læse mere

SRP: Bruce Springsteen & The American Dream

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.