SOP: Analyse af Chicano af Richard Vasquez

  • HHX 3. år
  • SRP (Engelsk A, Spansk A, SOP)
  • 12
  • 22
  • 7294
  • PDF

SOP: Analyse af Chicano af Richard Vasquez

Her er et SOP som tager udgangspunkt i immigrationen fra Mexico til USA, hvor der redegøres for den mexicanske immigration til USA.

Derefter analyseres et uddrag fra romanen ”Chicano” af Richard Vasquez med henblik på at beskrive den mexicansk-amerikanske kultur og de kulturforskelle, der kommer til udtryk i teksten.

Til sidst vurderes hvilke konsekvenser den mexicanske kultur har for USA.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

1. Indledning
2. Den mexicanske immigration til USA
3. Analyse af et uddrag fra romanen ”Chicano”
4. Vurdering af konsekvenserne ved mexicansk kultur
5. Konklusion
6. Litteraturliste
7. Bilag

Uddrag

1. Indledning

Mange forskellige mennesker fra alle verdenshjørner har igennem flere århundrede immigreret til USA for at opsøge lykken. Hvor det førhen var fattige europæere der prægede immigrationen i landet, er det i dag primært mexicanere og folk fra de latinamerikanske lande, der krydser grænsen mod syd i håb om bedre vilkår og om at udleve ”The American Dream”, der omhandler, at uanset hvem man er, kan man opnå velstand, hvis bare man har viljestyrke nok.
Jeg vil tage udgangspunkt i immigrationen fra Mexico til USA, hvor jeg vil redegøre for den mexicanske immigration til USA. Derefter vil jeg med henblik på at beskrive den mexicansk-amerikanske kultur og de kulturforskelle, der kommer til udtryk i teksten, analysere et uddrag fra romanen ”Chicano” af Richard Vasquez. Til sidst vil jeg vurdere hvilke konsekvenser den mexicanske kultur har for USA.

---

3. Analyse af et uddrag fra romanen ”Chicano”

Romanen Chicano er skrevet af Richard Vasquez og udkom i 1970, hvor den mexicansk-amerikanske borgerrettighedsbevægelse var på sit højeste. Den handler om Sandoval familien der flygter fra kaos og fattigdom i Mexico for at starte forfra i USA.
Datteren, Mariana, forelsker sig i en Anglo fra hendes studie, og inviterer ham hjem til fest hos hendes familie, og det er her der sker et kulturmøde.

Chicano er skrevet i 3.personsfortæller, og er ikke alvidende. Fortælleren gemmer sig bagved David, så man ser det hele mest fra hans synsvinkel, men hans synsvinkel er også kombineret med en ydre synsvinkel, som ser det hele neutralt oppefra – men man kan ikke som sådan beskrive eller sige noget specifikt om fortælleren. Marianas følelser og tanker er også beskrevet, men kun ud fra, hvad hun siger og gør. Davids tanker og følelser er hele tiden i fokus, og er beskrevet mere detaljeret... Køb adgang for at læse mere

SOP: Analyse af Chicano af Richard Vasquez

[1]
Bedømmelser
  • 18-11-2014
    super fint materiale

Materialer relateret til SOP: Analyse af Chicano af Richard Vasquez.