Mænd og kvinder | Redegørelse og diskussion

  • HTX 2. år
  • Dansk A
  • 10
  • 4
  • 1891
  • PDF

Mænd og kvinder | Redegørelse og diskussion

Her ser du en redegørelse og diskussion af kronikken "Mænd og kvinder er forskellige på samme planet". Kronikken er skrevet af Torben Sangild og blev udgivet i Politiken d. 22. februar 2013.

Opgaven er en besvarelse af opgave 1 i eksamenssættet i Dansk A på HTX fra d. 19. august 2016.

Lærers kommentar

Ok redegørelse, husk at gøre det tydeligt, at du gengiver påstande i din prioriterede rækkefølge (brug begreberne, fx hovedpåstand). Husk de danskfaglige begreber, fx når du skriver om manglende kilder (= rygdækning). Flot diskussion hvor du udviser god emneforståelse og stor selvstændighed ift. dette. Du drager fine paralleller til tekster og film, både fra opgavesættet og udenfor, og det fungere meget fint og reflekteret. Fokuspunkt: Korrekturlæsning 10 pil op

Studienets kommentar

Du kan få hjælp til din opgave med Studienets model og vejledning til redegørelse og diskussion

Uddrag

Mænd og kvinder
Kønsroller har været slået fast lige siden mennesket begyndte at samle sig i flokke. Det er kommet normer for, hvad hver kønsrolle burde og ikke burde. Dette har dog i længere tid ændret sig stille og roligt, og folk har polariseret holdninger til om biologiske forskelle er afgørende for forskellen mellem køn, mens andre mener, at det er påvirket af kulturen og det sociale.

I kronikken ”Mænd og kvinder er forskellige på samme planet” er udgivet d. 22 februar 2013 i Politiken. Den er skrevet af Torben Sangild, som er kulturforsker, skribent og anmelder på Politiken. Han påstår, at debatten om kønsroller lider under, at folk deler sig op i dem, der tror på det biologiske køn og så dem, der tror på det sociale køn. Han mener, at den bedste måde at se køn på ligger midt imellem. Sangild kommer ind på, at nogle folk gerne vil have kønsopdelte børnehaver, hvor pigerne skal pynte sig med tøj, og drengene skal lege krig. Andre vil heller have kønsneutrale børnehaver, hvor der ikke snakkes om køn. Sangild nævner tre piger og tre drenge, som alle er forskellige, og bruger det til at forklare at personlighed er utroligt forskelligt, både blandt mænd og kvinder men også blandt mænd og mænd, og kvinder og kvinder. Samtidig siger han også, at man ikke kan putte køn ind i bokse, fordi de netop er så forskellige, og de blander sig også sammen, selvom der er forskellige tendenser blandt kønnene. Mænd er for eksempel sædvanligt mere nørdet end kvinder, men der findes også kvinder, som er nørdet. Kvinder er gennemsnitligt mere empatiske end mænd, men der findes også mænd, som er empatiske. Han mener, at debatten om køn fejer dem væk, som ikke passer ind i specifikke kasser som umaskuline eller ufeminine.

Han nævner at folk, som sætter køn ind i kasser, prøver at fjerne aspekter fra kønnene, så der kun er én ting, som styrer, hvordan kønnet skal forstås. Yderligere mener Sangild, at de fejler i at indse, at der er mange aspekter, som indgår i et køn.
Han nævner, at biologister opfatter køn, som styret af gener og kromosomer, og sammenligner os med jægeralderen, hvor mænd er de... Køb adgang for at læse mere

Mænd og kvinder | Redegørelse og diskussion

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.