Álvaro Neil, el biciclown - Spansk A - Eksamen 27. maj 2014 - STX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 3
  • 1532
  • PDF

Álvaro Neil, el biciclown - Spansk A - Eksamen 27. maj 2014 - STX

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af eksamenssættet "Álvaro Neil, el biciclown" til spansk A på STX fra den 27. maj 2014. Det handler om en cykelklovn fra Spanien, der rejser rundt i hele verden og laver forestillinger gratis.

I denne besvarelse giver vi dig et godt bud på oversættelsesopgaven, der i "Álvaro Neil, el biciclown" handler om Álvaros ankomst til en lille by i Argentina. Derudover finder du eksempelbesvarelser på alle spørgsmålene i opgave B, der handler om teksterne "La decisión de Álvaro" og "Álvaro cuenta". Derudover handler spørgsmålene om billederne, der forekommer i sættet.

Spørgsmål
"Álvaro Neil, el biciclown" består af disse spørgsmål:

A. Traduce al español
Álvaro er kommet til en lille by i Argentina på sin cykel. Morgenen efter står han og snakker med byens børn i skolen. De kigger på ham med åben mund.
– Hvem er du? spørger en af dem.
– Jeg hedder Álvaro, og jeg er en meget sjov klovn. Jeg kom hertil i aftes, da I sov, og jeg skal være i Inocentes hus en uge. Vil I se min forestilling? Det koster ikke noget.
– Jeg og min lillebror er nødt til at spørge vores mor.
– Selvfølgelig. Jeg håber, at I alle kommer tilbage klokken otte.

B. Contesta – como máximo – a tres de las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras
1. Caracteriza a Álvaro Neil. Explica por qué su madre lo llama loco.
2. Explica por qué Álvaro Neil trabaja como payaso y por qué lo hace de forma gratuita. ¿Qué opinas tú de su trabajo?
3. Explica qué quiere decir Álvaro Neil con “el cementerio está lleno de soñadores” y “quiero que la muerte me pille con la cartera vacía y el corazón lleno de paisajes y sonrisas”. ¿Qué piensas tú de lo que dice?
4. Basándote en el texto, imagínate cómo va a ser el futuro de Álvaro Neil.
5. Comenta lo que dice Álavaro Neil con la frase: “los países más desarollados económicamente son menos hospitalarios con el viajero”. ¿Qué problemas puede encontrar Álvaro Neil en su viaje por el mundo?

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

Álvaro Neil, el biciclown - Spansk A - Eksamen 27. maj 2014 - STX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.