Litterær artikel om En Middag og Picnic (På Kastellet)

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 12
 • 4
 • 1196
 • PDF

Litterær artikel om En Middag og Picnic (På Kastellet)

Opgaven er en litterær artikel, der sammenligner Emil Aarestrups digt ”En Middag” og Magtens Korridorers digt/sang ”Picnic (på Kastellet)”.

Opgaveformulering:
Skriv en litterær artikel om Emil Aarestrups ”En Middag” og Magtens Korridorers ”Picnic (på Kastellet)”.
I en sammenlignende analyse og fortolkning af de to digte skal du bl.a. karakterisere digtenes tidstypiske træk. Heri skal indgå en litteraturhistorisk perspektivering af Aarestrups digt.

Lærers kommentar

Vurderet til at være på det niveau med det, der forventes af en førsteårsstuderende på universitetet. Enkelte småfejl, men intet graverende.

Uddrag

I både Emil Aarestrups digt ”En Middag” fra 1838 og Magtens Korridorers sang ”Picnic (På Kastellet” fra 2005 beskrives parforholdet gennem et fokus på nydelse gennem parforhold og den uundgåelige død. Teksterne portrætterer forskellige former for nydelse – både den inderlige, men også den materialistiske og overfladiske fremstilles. Men lige under denne umiddelbare nydelse lurer forgængeligheden hele tiden.

(...)

”Picnic (på Kastellet)” er ikke særlig regelmæssigt opbygget. Først i digtet er der to strofer, som ligner hinanden meget, men som dog har forskellige i stavelser. Dog er enderimene
a-b-c-b ens i disse to strofer. Herefter ophører det meste af regelmæssigheden dog også. Efter omkvædet kommer der en helt ny struktur på versene, som bliver meget længere og ændrer enderim til a-a-b-b. Det ses altså tydeligt, at ”Picnic (på Kastellet)” er et stykke postmodernistisk lyrik, som ikke er nær så bundet og regelmæssigt, som lyrik mere traditionelt set har været. Endvidere ser man også med jævne mellemrum sammentækninger, der bidrager til en mere uformel form.
”Picnic (på Kastellet)” tager udgangspunkt i en middag. Middagen er dog ikke særlig central for selve teksten. Her er det vigtige nærmere, hvordan fortælleren oplever samfundet og agerer i dette... Køb adgang for at læse mere

Litterær artikel om En Middag og Picnic (På Kastellet)

[1]
Bedømmelser
 • 24-04-2020
  Givet af EUX-elev på 1. hovedforløb
  God forklaring af værkerne!

Materialer relateret til Litterær artikel om En Middag og Picnic (På Kastellet).