SOP om LEGO og Globalisering i Samfundsfag B og Afsætning A

 • HHX 3. år
 • SRP (Samfundsfag B, Afsætning A, SOP)
 • 10
 • 25
 • 9321
 • PDF

SOP om LEGO og Globalisering i Samfundsfag B og Afsætning A

SOP som går i dybden med Lego og Globalisering, med brug af fagkombinationen Samfundsfag A og Afsætning A

Elevens kommentar

Der kunne evt. været brugt noget Samuel P. Huntingtons teori om civilsationens sammenstød i redegørelsen under konskvebserne af globalisering

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning
Globalisering og dens udvikling
Opdagelser og kolonier
Verdenshandel og imperialisme
Verdenskrige
Den kolde krig og afkolonisering
Globaliseringens fordele og ulemper
Lego og globalisering
Legos globaliseringsproces
Globalisering af Legos værdikæde
Legos vækst og strategier globaliseres
Legos fremtidige parameterindsats på det globale marked
Legos parameterstrategi
Legos produkt
Legos prisfastsættelse på det globale marked.
Legos distribution
Legos fremtidige promotion
Konklusion
Litteratur liste
Internetsider
Bøger
TV udsendelser
Artikler

Uddrag

"Globalisering er et ord vi danskere ofte støder på i vores hverdag og globalisering bliver heftigt diskuteret hver eneste dag.

Men er globalisering en positiv eller negativ ting? Der er mange kritikere, der mener, at Danmarks konkurrenceevne er for dårlig til, at de danske virksomheder kan klare sig i den globale verdenshandel, men der er dog en virksomhed, der gør disse kritikeres ord til skamme, den danske legetøjsgigant Lego! Lego har sparket benene væk under alle og har kun oplevet vækst de seneste år, til trods for, at hele verdens økonomi er påvirket under den globale finanskrise.

Men hvordan er det lykkes for Lego at vende globalisering til en fordel, frem for en ulempe? Det vil jeg min opgave prøve at finde svar på, ved hjælp af de tre taksonomiske niveauer.

Hvor jeg først vil redegøre for globaliseringsbegrebet og hvordan det har udviklet sig. Jeg vil også gå ind at undersøge globaliserings fordele og ulemper.

Dernæst vil jeg gå ind og analyserer hvordan globalisering har påvirket Lego som virksomhed og så på hvordan de har brugt globalisering. Til sidst vil jeg gå ind og vurderer hvordan Lego i fremtiden kan blive ved med at ”bruge” globalisering som en fordel i deres fremtidige parameterindsats.

Men hvilken virksomhed er Lego egentlig? Lego er en dansk familieejet virksomhed der stammer tilbage fra 1932. Stifteren var Ole Kirk Christiansen der var tømrer og snedker.

I starten fremstillede man trælegetøj og i 1934 døbte Ole sin virksomhed Lego, dette kom fra de to ord leg godt, som man trak sammen. Lego startede i Billund, og der har de, i dag stadig hovedsæde. I 1958 fik virksomheden deres egentlige gennembrud, da de lancerede plastik klodsen, som vi i høj grad i dag forbinder Lego med.

Lego er den største legetøjsproducent i Europa og er også førende på verdensmarkedet. Lego har også en række parker kaldet LEGOLAND, den første blev åbnet i 1966 i Billund, så medarbejderne kunne få arbejdsro og ikke skulle fremvise Lego modeller for et nysgerrigt publikum.

Der findes udover parken i Billund fire andre parker i Storbritannien, USA og Tyskland. Lego har desuden formået at blive kåret til ”århundreds legetøj” 2 gange. Lego har i dag over 60.000 butikker i 130 lande og omsatte i 2009 for 11 milliarder 661 millioner kroner og kom ud med et overskud på 2,2 milliarder kroner."... Køb adgang for at læse mere

SOP om LEGO og Globalisering i Samfundsfag B og Afsætning A

[2]
Bedømmelser
 • 14-06-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  God inspiration, så man selv har mulighed for at komme igang med at skrive
 • 29-01-2012
  udemærket opgave........

Materialer relateret til SOP om LEGO og Globalisering i Samfundsfag B og Afsætning A.