Idrætsprojekt om styrketræning

 • STX 3.g
 • Idræt B
 • 10
 • 13
 • 2655
 • PDF

Træningsprogram, Træningsprojekt: Idrætsprojekt om styrketræning

Her finder du et projekt i Idræt B om styrketræning.

Opgaven indeholder en komplet træningsdagbog med træningsplan til styrketræning samt teori, mål og diskussion af resultatet.

Lærers kommentar

Rigtig fin kobling mellem teori og praksis.

Indhold

Starttest
Vægt i udgangspunktet
Målsætning for forløbet
Teori
Beskrivelse af træningsprojekt
Træningslogbog
Træningslogbog - Resultat
Regneeksempel på den procentvise forøgelse
Diskussion af resultatet
Vægt ved sluttidspunktet
Tanker om forløbets indledende målsætning
Tanker om gennemførelsen af træningsprojektet

Uddrag

Teori:
Jeg har valgt at fokusere på muskelstyrke, som er musklernes maksimale evne til at løfte tunge genstande, hvilket gøres igennem styrketræning. Derfor skal muskler udsættes for få gentagelser, omkring 5-6, med relativ meget belastning af 3 sæt. Dette vil fremme en større muskelstyrke, idet muskelstyrke er musklernes evne til at udvikle spændingen, så de kan overvinde større belastning.
Efter træning er restitution rigtig vigtigt. Ved træning ødelægger vi nemlig vores krop og muskler. Først når vi restituerer eller hviler os, genopbygger kroppen de ødelagte muskler og gør dem endnu stærkere end før. Restitution er altså vigtigt for at kroppen kan genfinde og forøge sin styrke. For at fremme restitutionen kan det være fordelagtigt at lave en lettere restitutionstræning. Dette bevirker at væsken omkring musklerne transporteres væk, og musklerne derved genvinder sin normale funktion. Derudover bliver strømmen af blod og nærringstoffer ud til de ødelagt muskler større, hvilket gør, at musklerne kan gro hurtigere og stærkere sammen. Til sidst og ikke mindst kan træningen også tage fat i de overbelastede muskler og minde dem om, at der er behov for reparation.
Maden er i forbindelse med restitution og opnåelse af en maksimal præstation alfa og omega. Her er især proteiner og kulhydrater vigtige, idet kulhydraterne genopfylder glykogendepoterne efter træning. Proteiner er nok det mest vigtige, da de fremmer en hurtigere genopbygning af musklerne efter træning. Denne indtagelse skal helst ske inden for en halv til en hel time, da der er et såkaldt ”åbent vindue”, hvor næringen optages ekstra godt... Køb adgang for at læse mere

Idrætsprojekt om styrketræning

[4]
Bedømmelser
 • 05-11-2015
  Jeg ville egentlig bare have 15 point gratis, for at skrive den her kommentar
 • 21-01-2016
  Mangler noget mere fagligt omkring muskler
 • 10-01-2016
  --------------------------
 • 25-10-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig rigtig god opgave

Materialer relateret til Idrætsprojekt om styrketræning.