Idrætsprojekt om kondition

 • STX 3.g
 • Idræt C
 • 10
 • 12
 • 2321
 • PDF

Træningsprojekt: Idrætsprojekt om kondition

Opgaven er det obligatoriske idrætsprojekt i 3.g.

Opgaven omhandler konditionstræning, nærmere forbedring på coopertest.

Den indeholder basal teori, samt et forslag til hvordan man sammensætter et træningsprogram. Indeholder komplet træningslog for 7 uger, samt GPS kort der viser løberuter.

Formål
Formålet med projektet kan deles op i fire punkter ;
-Udarbejde/gennemføre er personligt træningsprogram
-Vise indsigt i centrale områder af træningslæren
-Vise indsigt i vigtige sundhedsparametre
-Koble teori og praktik

Lærers kommentar

Godt gennemarbejdet. Lidt mere uddybende teori.

Uddrag

Indledning
Den danske ungdoms aktivitetsniveau er ikke hvad det har været. Fedme og fedmerelaterede sygdomme koster hvert år mange danskere livet. Selvom vi er oplyst om hvor farligt det er at lade kroppen forfalde, er det en stigende tendens at vi kaster os over sofaen og godterne fremfor en løbetur. For at forbedre statistikken, skal gymnasieelever tilrettelægge deres eget personlige program, for at få en føling for idrætten.

Jeg har valgt at tilrettelægge mit program efter aerobe og konditionsmæssige træningsmetoder. Jeg søger altså at forbedre min kondi på mellem-distancer.

Målsætning for projektet samt belæg for valg af træningsform
Min målsætning for forløbet er at forbedre min kondition. Mit udgangspunkt er ikke dårligt, og ligger forholdsvis højt.

Jeg har været vant til at dyrke idræt på meget højt plan. Jeg har spillet håndbold ligeså længe jeg kan huske, og har gennem tiden spillet på forskellige udvalgte hold. En række skader har dog betydet at jeg er blevet tvunget til midlertidig at indstille min håndboldkarriere, og det kan mærkes på formen. Jeg løber stadigvæk jævnligt, og får også holdt min muskelmasse ved lige ved styrketræning, men jeg kan mærke på min kondition at den ikke er hvad den var.

Mit mål for projektet er derfor at øge min coopertest fra 2950 meter til 3300 meter. Selvom jeg startede fra et solidt udgangspunkt, mente jeg alligevel at kunne nå målet. Desuden satte jeg min målsætning tilstrækkeligt højt, således at den kunne rettes til efter midtvejstesten. Jeg har fra ...

---

Kondition
Kondition er et udtryk for kroppens evne til at optage, transportere, og udnytte ilt korrekt. Når man, som jeg, søger at forbedre sin kondition, skal man træne de ilttransporterende organer i kroppen. Hjertet er også en muskel, og for at få det til at arbejde bedre, søger man at udsætte det for belastning. Det virker lidt på samme måde som eksempelvis at udsætte sin brystmuskel for belastning ved bænkpres. Jo mere trænet hjertet er, jo færre slag skal der til for at transportere blodet rundt i kroppen. Dette er væsentligt da der er blodet der transportere ilten. Når man træner kondition, træner man samtidig kroppens evne til omstilling. Når musklerne skal yde, kan... Køb adgang for at læse mere

Idrætsprojekt om kondition

[9]
Bedømmelser
 • 20-11-2011
  Givet af 2.g'er på STX
  Rigtig god opgave til inspiration, måske mere udybning af konditionstræning, ellers rigtig fin.
 • 07-05-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  super fin opgave, god som indspiration når man kun skriver på C-niveau
 • 03-11-2014
  rigtig god inspiration
 • 14-03-2014
  Opbygningen er ikke mig