Smidighed og muskeltræning | Træningsprojekt

 • STX 3.g
 • Idræt B
 • 12
 • 19
 • 4228
 • PDF

Smidighed og muskeltræning | Træningsprojekt

Formål:
Formålet ved dette træningsprojekt er at opbygge muskelmasse og blive i stand til at løfte min maksimale muskelstyrke i forskellige træningsøvele, såsom bænkpres og bicepsøvelser med vægte. Udover at fokusere på styrketræning og forøgelse af muskelmasse vil jeg også forbedre min smidighed. Jeg går til Wing Tsun, som er en kinesisk selvforsvarsteknik. Det er derfor et must at være smidig da man skal kunne sparke efter maven.
Jeg vil desuden spise fornuftigt og proteinrigt, da protein er kilden til større muskler.

Indhold

Indledning:
Formål:
Teori:
- koordinationstræning:
- styrketræning:
- træning af den anaerobe arbejdsevne:
- den aerobe arbejdsevne:
- smidighedstræning:
Personlige valg med vurdering af træningsprogrammet:
Hypotese:
Resultater før projekt – mål på kroppen
Træningsprogram:
- forklaring af øvelser p1:
- forklaring af øvelser p2:
Resultater efter:
Tests generelt:
Fejlkilder:
Om træningsperioden:
Bilag

Uddrag

Indledning:
Drømmen om en mere muskuløs krop har altid været i mit centrum. Jeg har spillet tennis i mange år og holdt mig i form på den måde og styrketræning har derfor indgået i min træning. Men jeg har aldrig styrketrænet mere end 1 gang om ugen. Jeg har derfor valgt styrketræning/bodybuilding som min træningsform i dette projekt.

Teori:
Grundtræning er træning i bred forstand. Som tennisspiller skal man være smidig, stærk og i god kondition. Grundtræningen i dette tilfælde vil derfor være alle disse 3 træningsformer. Grundtræning er derfor de forskellige former for træning og hvordan man varierer træningen – høj som lille intensitet.
De forskellige træningsformer er:
Koordinationstræning
Styrketræning
Træning af den anaerobe arbejdsevne
Træning af den aerobe arbejdsevne
Og bevægelighedstræning

Koordinationstræning:
Ved koordinationstræning vil man opnå et maksimalt samarbejde mellem musklerne og nervesystemet. Kroppen er sprængfyldt med nerveceller og alle disse nerveceller styrer musklernes sammentrækninger. Når en muskel vil trække sig sammen, bliver der sendt impulser fra hjernen og ned til den givne muskel. På den måde vil musklerne arbejde. Ved at træne koordinationsevnen vil ens nervesystem blive bedre til at styre kroppens bevægelser. I mange sportsgrene er det vigtigt med en god koordinationsevne til at styre mange forskellige bevægelser på en gang. F.eks. når du skal løbe ud til en bold i tennis og slå på samme tid. I dette tilfælde vil kroppens koordinationsevne være af stor betydning.

Grunden til at træne koordinationen er at i næsten alle sportsgrene er man afhængig af at kunne styre alle sine bevægelser og koordinere samtlige muskler kroppen.

Styrketræning:
Ved styrketræning er ens ønske at få større muskelmasse, stærkere eller mere udholdende muskler eller et mere effektivt nervesystem. Der findes flere former for styrketræning, men alle formerne har det til fældes at gøre noget vil selv musklerne eller nervesystemet. Når man... Køb adgang for at læse mere

Smidighed og muskeltræning | Træningsprojekt

[4]
Bedømmelser
 • 20-02-2014
  Masser af godt stof, og går godt i dybden. Rigtig god opgave.
 • 04-03-2013
  fin nok opgave - den er finnnnnnnnnnnnnnn
 • 21-05-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin opgave. Ny vinkel med smidighed.
 • 18-03-2013
  fantastissssssssk god