SRP: Kønsroller i islam | Analyse af "Brick Lane" af Monica Ali

 • STX 3.g
 • SRP (Religion B, Engelsk A)
 • 12
 • 24
 • 8400
 • PDF

SRP: Kønsroller i islam | Analyse af "Brick Lane" af Monica Ali

Her finder du et studieretningsprojekt om romanen "Brick Lane" af Monica Ali, som belyser integration, kønsroller og religiøsitet. I opgaven gives en omfattende analyse og fortolkning af værket, og fokuserer særligt på Nazneens ændring igennem historien.

Lærers kommentar

Suveræn opgave. Din redegørelse for Anthony Giddens var meget højt niveau. Sammenhængende med tydelig rød tråd. Læsevenlig - tager læseren i hånden. Læseren er ikke i tvivl om hvor du vil hen. En anelse for mange referencer i analysedelen.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

[1] Redegørelse
[1:1] Anthony Giddens' modernitetsteori – til forklaring af religion i det senmoderne samfund s. 4-7
[1:2] Kønsroller i islam s. 7-9
[1:3] Monica Ali – en immigrantforfatter s. 9
[2] Analyse og fortolkning
[2:1] Handlingsreferat s. 9-10
[2:2] Nazneen s. 7-10
[2:3] Chanu s. 11-16
[2:4] Karim s. 16
[2:5] Kønsroller s. 17-18
[2:6] Integration s. 18-19
[3] Vurdering og diskussion
[3:1] Vurdering - Kan Anthony Giddens' teori bruges som forklaringsramme for det fiktive univers i Brick Lane? s. 19-20
[3:2] Diskussion - I hvor høj grad kan en roman som Brick Lane belyse virkelighedens integrationsproblematikker? s. 21
[3:3] Konklusion s. 21-22

Uddrag

"Indledning:

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i fiktionsromanen Brick Lane. Romanen følger en muslimsk kvindes frigørelse fra islams kønsroller, igennem sin integration i det engelske samfund. Jeg har valgt netop denne roman af flere forskellige grunde.

Dels fordi jeg blev grebet af den ved læsning, og dels fordi den er relevant i samspil mellem mine valgte fag, religion og engelsk. Allervigtigst for mit valg er dog romanens tematikker: integration og kønsroller i islam. Med min tilhørende rejselyst, har jeg altid haft en stor interesse i at udforske kulturer der var fremmed fra min egen.

En opgave hvori jeg skal undersøge kultursammenstødet i Londons multikulturelle samfund(hvor handlingen udspiller sig), vil derfor være en opgave jeg vil kunne gå til med stor motivation. Til belysning af Brick Lane's integrationsproblematik, vil jeg redegøre for den engelske sociolog Anthony Giddens' modernitetsteori samt redegøre for kønsroller i islam.

Hoveddelen af opgaven vil bestå af en dybdegående analyse og fortolkning af Brick Lane, med særligt fokus på hovedpersonen, Nazneens, udvikling. Til slut i min opgave, vil jeg vurdere om Anthony Giddens teori kan bruges til forklaring af romanens handlingsforløb, og diskutere hvorvidt romanens fiktive univers kan bruges til belysning af virkelighedens integrationsproblematikker."... Køb adgang for at læse mere

SRP: Kønsroller i islam | Analyse af "Brick Lane" af Monica Ali

[4]
Bedømmelser
 • 08-11-2012
  En rigtig god opgave som belyser bogens to hoved temaer: Kønsroller og integration. Integrationsdelen var meget hjælp fuld for mit vedkommende
 • 04-02-2021
  Givet af 2.g'er på STX
  kan jeg se din problemformulering
 • 11-12-2015
  ..............................
 • 13-12-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  det er godt, kan godt bruges.

Materialer relateret til SRP: Kønsroller i islam | Analyse af "Brick Lane" af Monica Ali.