SRP: Identitetsdannelse og Ungdom i Engelsk og Psykologi

 • STX 3.g
 • SRP (Engelsk A, Psykologi B)
 • 12
 • 20
 • 6999
 • PDF

SRP: Identitetsdannelse og Ungdom i Engelsk og Psykologi

SRP om Identitetsdannelse og Ungdom, Fordomme og Diskriminering, skrevet i Engelsk A og Psykologi B - i opgaven undersøger en række psykologiske teorier, bl.a. Riesmans og Eriksons teorier. I opgaven foretager jeg også en analyse og fortolkning af "The Bluest Eye", skrevet af Toni Morrison.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Hovedafsnit 3
Redegørelse 3
Ungdom og identitetsdannelse 3
Identitet 4
Erikson 4
Riesman 5
Grupper 5
Fordomme og diskriminering 6
Analyse og fortolkning 8
Toni Morrison 8
Problematiske familieforhold 9
Skønhedsidealer – blå blå øjne 10
Racisme 12
Diskussion og vurdering 14
Social arv 14
Rosenthal-effekten 15
Konklusion 17
Litteraturliste 19

Uddrag

"Indledning:
Dette studieretningsprojekt beskæftiger sig med identitetsdannelse i splittede familier samt ungdom, fordomme og diskriminering. Der vil først blive gjort rede for psykologisk teori om ungdom og identitetsdannelse, hvor udviklingspsykolog Erikson vil blive inddraget.

Herefter nævnes sociolog Riesman. Sociologer med forskning i ungdom og identitet med udgangspunkt i det moderne samfund vil ikke blive nævnt, da de ikke har relevans for analysen eller diskussionen/vurderingen.

Kritikpunkter af Eriksons teori vil derfor heller ikke blive beskrevet, da disse omhandler hans manglende inddragelse af det moderne samfund, og opgaven fokuserer på det amerikanske samfund i 1940erne.

Dernæst vil der blive redegjort for gruppeprocesser, hvorunder fordomme og diskriminering vil blive forklaret. Der vil blive inddraget et eksperiment, der påviste diskrimination og konsekvenserne heraf.

I sammenhæng med dette eksperiment vil Rosenthal-effekten blive introduceret. Efterfølgende vil der blive anlagt en analyse og fortolkning på romanen The Bluest Eye af Toni Morrison fra 1970, hvor der fokuseres på udtrykket af skønhedsidealer og racisme i USA i 1940erne. Her vil der blive udtrukket citater fra romanen, som beskriver det negative udfald af skønhedsidealet i samfundet.

Afslutningsvis vurderes samfundets rolle angående (negativ) social arv, hvor eksempler fra bogen vil blive brugt. Rosenthal-effekten vil også blive inddraget i dette afsnit. Der vil herunder blive opstillet en diskussion om, hvorvidt hovedpersonenes øjenfarve ville udgøre en ændring i hendes tilstedeværelse, eller om det er samfundet, fokus skal falde på. Hovedpersonens rolle samt hendes familie vil blive brugt som udgangspunkt heraf."... Køb adgang for at læse mere

SRP: Identitetsdannelse og Ungdom i Engelsk og Psykologi

[6]
Bedømmelser
 • 09-12-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  Velformuleret, giver et godt indtryk af hvordan det taksonomiskeniveau skal være. God inspiration. Alt i alt en virkelig flot opgave.
 • 12-12-2011
  super god beksrivelse af de psykologiske teorier og giver et indblik i hvordan en srp skal fremstilles rigtigt
 • 25-09-2015
  .....................................
 • 27-04-2014
  ok , fin inspiration